Back to All Events

Delavnica: DRUŽBENO PODJETNIŠTVO

  • Fejstspejs 4 Tkalski prehod Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Fundacija Prizma in Mestna občina Maribor (NewGenerationSkills partnerstvo) vas v sodelovanju s projektom Social(i) Makers vabi na DELAVNICO NA TEMO DRUŽBENO PODJETNIŠTVO / Podjetništvo za družbeno dobro, 10. 10. 2018, 16.00 – 19.00, Tkalka, Tkalski prehod 4, 2000 Maribor. 

Z namenom krepitve potencialov posameznikov, iniciativ in skupnosti za razmah socialne ekonomije bodo v FEJS(T)SPEJS-u v sodelovanju z Akademijo družbenih inovacij izvedli delavnico, na kateri boste pridobili osnovno znanje o temeljih družbenega inoviranja, socialne ekonomije in socialnega podjetništva, različnih modelih socialnih podjetij, vodili vas bodo skozi osnovne korake za ustanovitev socialnega podjetja ter vas seznanili s primeri iz prakse. 

Z vami bodo izkušeni predavatelji, ki se že vrsto let ukvarjajo z družbenim podjetništvom in podjetništvom nasploh ter raziskovanjem in razvojem alternativnih družbenih in gospodarskih praks. 

Delavnica je brezplačna; organizatorji bodo poskrbeli tudi za osvežitev. 

Na delavnico se lahko prijavite do vključno 8. oktobra 2018 oz. do zapolnitve prostih mest. Prijavnica se nahaja na spodnji povezavi:

https://docs.google.com/forms/d/1upTcLevikvwVxvQ5zEn3nWZ71CaQhzSGijlCcmwk56Q/edit


 PROGRAM DELAVNICE:  

  • Predstavitev ključnih elementov projekta Social (i) Makers, Družbeni inovatorji, ki poteka v okviru programa Interreg Srednja Evropa, zlasti Akademije družbenih inovacij in Fejs(t)Spejsa – Družbeno inovacijskega laboratorija za mlade in program prihajajočih dogodkov

  • Natalija Žunko in Aljaž Brodnjak iz Fundacije Prizma vam bosta osvetlila družbeno inoviranje, socialno ekonomijo in socialno podjetništvo.

  • Mateja Karničnik iz Fundacije Prizma vas bo vodila skozi pripravljalne faze zagona socialnega podjetja, ki vključujejo razvoj ideje, razvoj poslovnega modela in tržni preizkus.

  • Mag. Vida Perko iz Academie vas bo seznanila s praktičnimi koraki pri ustanovitvi socialnega podjetja.

  • Spoznali boste primere iz prakse / socialna podjetja iz slovenskega in mednarodnega okolja.