Back to All Events

Maribor evropska prestolnica socialne ekonomije 2018

  • FORUM SOCIALNEGA PODJETNIŠTVA 34 Gorkega ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
maribor 8.1..jpg

Zainteresirano javnost, ozaveščene posameznike, podjetnike socialne ekonomije, podpornega okolja ter vse, ki delujete po načelih etičnega poslovanja s pozitivnim družbenim in okoljskim učinkom vabimo na uvodno prireditev ob razglasitvi Slovenije za predsedujočo nadzornemu odboru Luksemburške deklaracije za socialno ekonomijo in ob razglasitvi Maribora za evropsko prestolnico socialne ekonomije za leto 2018.

Vsebino prestolnici dajemo vsak posameznik in vsi mi skupaj, ki nam je mar za naš družbeni in okoljski učinek. Luči so usmerjene v nas, to je na naša priložnost, da skozi socialno ekonomijo prispevamo k bolj etični družbi skozi svoje delo!

Pridite in prispevajte svoje rešitve v skupno dobro na delavnici.

Dogodek bo v torek, 9. januarja 2018 od 15. do 17. ure
na sedežu združenja Socialna ekonomija Slovenije
v prostorih društva Toti DCA Maribor na Gorkega ulici 34 v Mariboru.

Program:

15:00 Mojca Ž. Metelko, generalna sekretarka združenja Socialna ekonomija Slovenije in Miro Mihec, vodja podružnice Podravje: Pozdravni nagovor s pregledom dela ZSES.

15:05 Tadej Slapnik, državni sekretar Republike Slovenije v kabinetu predsednika vlade za socialno, zeleno in krožno gospodarstvo: Ob razglasitvi Slovenije za predsedujočo nadzornemu odboru Luksemburške deklaracije za socialno ekonomijo Socialne ekonomije za leto 2018.
Več na spletni strani www.socialnaekonomija.si.

15:15 Saša Pelko, podžupan Mestne občine Maribor: O aktivnostih in občinski podpori v zvezi s projektom »Maribor, evropska prestolnica socialne ekonomije v letu 2018«.

15:20 Marjan Holc, predsednik društva Dnevni center aktivnosti Toti DCA, so. p.: Predstavitev idejnega projekta Večgeneracijski center Maribor v povezavi z novimi prostorskimi, logističnimi in informacijskimi možnostmi za izvajanje aktivnosti sedeža združenja Socialna ekonomija Slovenije in izvajanja projekta »Maribor, evropska prestolnica evropske socialne ekonomije.«

15:35 Nena Dokuzov, članica upravnega odbora združevanja Socialna ekonomija Slovenije: Organizacija Tehničnega sekretariata za operativno izvajanje nalog v zvezi s predsedovanjem Slovenije nadzornemu odboru Luksemburške deklaracije, koodinacijska skupina za izvajanje projekta Maribor- evropska prestolnica socialne
ekonomije ter programski odbor.

15:45 Mojca Ž. Metelko, generalna sekretarka združenja Socialna ekonomija Slovenije: Aktivnosti združenja ZSES v letu 2018, Kupuj odgovorno (Buy Social).

15:55 Miro Mihec, vodja podružnice združenja Socialna ekonomija Slovenije Podravje in član upravnega odbora: Aktivnosti v okviru projekta »Maribor – evropska prestolnica socialne ekonomije«.

16:00 Mojca Štepic, državna sekretarka, Sektor za socialno podjetništvo, zadružništvo in ekonomsko demokracijo, MGRT: Aktivnosti Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v letu 2018, vključno s spremembo zakona o socialnem podjetništvu.

16:15 Razpisi na področju socialne ekonomije v letu 2018.

16:30 Delavnica za identifikacijo akterjev in prispevkov k skupnemu razvoju. Kdo s(m)o najbolj vidni akterji v Mariboru in Podravju na področju socialne ekonomije?

17:00 Možnost pridružitve novih članov (ni nujno, da imate status socialnega podjetja-več tukaj).

Dogodek bo povezovala Iris Magajna, članica upravnega odbora ZSES. Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku.

Brezplačne prijave na: https://goo.gl/Prmwje
Pridite 15 minut prej, začnemo točno ob 15h !

Miro Mihec, vodja podružnice ZSES Podravje in član upravnega odbora, zdruzenje@socialnaekonomija.si, 041 710-277