Back to All Events

CUNJAMI - Bodi eko, izmenjaj si obleko!

  • Dom ustvarjalnosti mladih Maribor 16 Razlagova ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
cunjami.jpg

PRVI CUNJAMI je pred nami!

V torek, 30. januarja 2018 vabimo mlade, med 17. in 19. uro, v Dom ustvarjalnosti mladih Maribor, Razlagova 16, na prvo izmenjevalnico oblačil, s sporočilom: Bodi eko, izmenjaj si obleko!

Gre za projekt, ki so ga lani začeli razvijati mladi v okviru dejavnosti Mladinskega centra DUM. Z njim želimo mlade spodbuditi k razmišljanju o negativnem vplivu tekstilne industrije na okolje in na naše zdravje. Oblačila postajajo vedno večji problem našega okolja. Onesnaževanje se prične že pri pridelavi oblačil, nadaljuje pri njihovi predelavi, proizvodu končnega izdelka, transporta in konča pri ogromni količini zavrženih uporabljenih in celo neuporabljenih oblačil.

Na izmenjavo lahko mladi prinesejo do deset čistih in lepo ohranjenih kosov oblačil ali modnih dodatkov, primernih sezoni, v zameno pa si lahko izberejo stvari, ki so jih prinesli njihovi vrstniki.

Mladi bodo tako lahko potešili željo po novih ''cunjicah'', hkrati pa bodo s tem naredili nekaj pozitivnega za okolje in ne nazadnje za svoje denarnice. To bo naš prispevek k zmanjševanju količine odpadnega tekstila, denar, ki bo ostal v denarnici, pa lahko na primer potrošijo za nakup kvalitetne, regionalno in ekološko pridelane hrane.

In še posebnost prvega CUNJAMIJA: Ker se z velikimi koraki bliža norčavi čas bo prvi Cunjami namenjen tudi  izmenjavi pustnih kostumov, zato vabljeni tudi vsi mladi, ki bi se radi našemili, pa so se starih kostumov že naveličali.

Ostali termini Cunjamijev bodo v Dom ustvarjalnosti mladih Maribor potekali še 27. februarja, 27. marca, 24. aprila in 27. maja,  nato pa spet od septembra dalje.

Več na:  http://zpm-mb.si/novice-dogodki/cunjami-bodi-eko-izmenjaj-si-obleko/  

Dodatne informacije: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, 041 532 118, kornelija@zpm-mb.si.


Later Event: January 30
Speciality Coffee