Back to All Events

Filmski TransFormator

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
film 23.1..png

Filmski TransFormator je pogumno zakorakal v leto 2018!

Januarja vas tako ponovno vabimo na brezplačne projekcije filmov z LGBT+ vsebino*. Tokrat sta na sporedu kar dva kratka filma – španski Trenutek (Un Instante) in slovenski Ob gladini.

Trenutek (Un Instante)

Film prikazuje zgodbo Huga. Fanta rutine, ki je fokusiran na naloge in obeznosti. Ukvarja se s preteklostjo, namesto, da bi zagrabil priložnosti, ki mu jih življenje nudi. Na drugi strani je Cosmo. Svobodna duša, ki potuje po svetu. Ko se spoznata, končno začneta živeti v tem trenutku.

Un Instante (Trenutek), Španija, barvni, 2017, 20 minut, drama, jezik: španščina, podnapisi: angleški.

Po gladini

Mitja se po neuspešni epizodi v Berlinu vrne v Slovenijo, kjer ga čaka njegov fant Bojan. Snidenje se izkaže za težavno, saj Mitja poskuša Bojanu zaupati skrivnost, ki bi ga lahko stala njunega odnosa. Preden uspe najti primeren trenutek, mu stvari uidejo iz rok.

Po gladini, Slovenija, barvni, 2017, 19 minut, drama, jezik: slovenščina.

Po ogledu filmov bomo večer zaključili s pogovorom z režiserjem filma Po gladini, Blažem Slano.

S projekcijami filmov pričnemo ob 20:00 uri v Kulturnem inkubatorju, Koroška cesta 18, Maribor. Kot je že tradicija, zadnji petek v mesecu,  tokrat 26. 1. 2018.

Na TransFormatorju se trudimo nuditi varen prostor za pogovor. Tako bo tudi tokrat možnost za debato, postavljanje vprašanj, prav tako pa bodo na voljo tudi gradiva z LGBT+ vsebino.

*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici