Back to All Events

Mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc 2017


  • Sodni stolp obrežje Lenta, 2000 Maribor, Slovenia (map)
docudoc.jpg

V Mariboru je čas za DOKUDOC – 6 dni za 6 let

Šest let festivala, šest dni programa. Šest jeseni že združujemo moči filmskih ustvarjalcev in občinstva. Festival, ki nima znanega budžeta, ker odločevalci še odločajo. Program ponuja 10 predpremiernih in premiernih javnih projekcij v slovenskem prostoru. Pred nami so dnevi dokumentarne žetve, ko prižge se snop projektorja in na platno zapiše dokumente časa ter prostora. Tudi letos prost vstop na vse projekcije.

Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC, ki ga organizirata dve ljubiteljici dokumentarnega žanra, Sanja Kuveljić Bandić in Maja Malus Azhdari, v sodelovanju s širšo DOKU ekipo in mnogimi partnerji, že šesto leto obira plodove dokumentarnih del, ki bodo od 5. do 10. septembra 2017 pod žarometi doživeli stik z občinstvom. V Maribor prihajajo tudi svetovne uspešnice, koprodukcije, ki si jih želimo več tudi v Sloveniji. DOKUDOC se bo tudi letos odvil v Sodnem stolpu, s pred festivalskim večerom pa bomo začeli v ponedeljek, 4.9.2017, v Dvorani Gustav v KC Pekarni. Več informacij o festivalskem dogajanju in bogatem DOKUDOC programu najdete na http://www.dokumentarci.si/program2017/.

DOKUDOC letos podaljšuje svoje dogajanje za en 1, torej letos že 6 dni. DOKUDOC 2017 v Sodnem stolpu predstavlja bogat nabor slovenskih avdiovizualnih del, vse skupaj bomo prikazali kar 33 domačih in 5 tujih dokumentarnih filmov v DOKU multikulti sekciji, ki ponuja kreativne formate dokumentarnega žanra – za spodbudo slovenskim avtorjem h kreativnim zapisom.

V sekciji DOKU retro se letos poklanjamo filmskemu režiserju in vsestranskemu filmskemu ustvarjalcu Karpu Godini, ki mu bomo podelili plaketo DOKUMENTARNO IME 2017. Tudi letos bomo skozi DOKU pogovore osvetlili pomembne točke slovenskega dokumentarizma, letos bomo spregovorili o pomenu dokumentiranja na vojnih kriznih žariščih.

Vabljeni na dokumentarno žetev, vabljeni na slovesnost, kjer se s srcem poklanjamo dokumentarnemu žanru.
 


Earlier Event: September 4
Razstava: Selim Oran - Proces