Back to All Events

Beerlab - Delavnica: Varimo pekarniško pivo!

  • MC PEKARNA 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
BEER LAB.jpg

 

BeerLab.si je prva naredi-sam varilnica piva. Entuziastom in ljubiteljem omogoča uporabo pivovarske opreme za varjenje, fermentacijo in stekleničenje lastnega piva.

Koncept BeerLaba se je razvil iz mednarodno uveljavljenega koncepta fablaba, odprte delavnice, ki uporabnikom omogoča uporabo opreme za digitalno fabrikacijo. V tem duhu je cilj BeerLaba uporabnikom nuditi vso potrebno opremo za izdelavo lastnega piva.

BeerLab se nahaja v centru Maribora – v Tkalki, najboljšem co-working okolju v Sloveniji, v sosednjem prostoru pa domuje KreatorLab, kjer si lahko vsak s pomočjo različnih strojev izdela dodatke po svojih željah in okusu (zaboji za pivo, nalepke ipd.).

Poskrbeti želimo, da se uporabniki pred samim varjenjem ustrezno usposobijo za uporabo naše pivovarske opreme, opremiti pa jih želimo s čim bolj poglobljenim znanjem o pivu, pivovarski tradiciji, stilih piv in vsem ostalim, kar je s tem povezano.

Tokratni izziv delavnice, ki jo bomo prvič izvedli v KC Pekarna bo varjenje pekarniškega piva! Bi enega malega Pekarnarja?
 

Delavnica je za mlade brezplačna, število mest pa omejeno na 8, zato so obvezne predhodne prijave na mladina@mkc.si (Ime, priimek, starost, kontakt) do zapolnitve mest.