Back to All Events

Pekarna open-air: Liburoa, Blue Town's Radio, Barbari

  • KC PEKARNA open-air 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
fmm sobota.jpg

Festival Mladi Maribor 2017 napoveduje open-air vikend @KC Pekarna! Za pekarniški rock’n’roll bodo v soboto skrbeli Barbari, Blue Town's Radio in Liburoa! Save the date: sobota, 23. september 2017, 21.00 – 24.00.

Barbari
Barbari, istrski kolektiv, so se sestavili v začetku leta 2013 in kmalu izdali svoj prvi album “"Monfiorenzo undeground”, ki je tako kot leto kasneje izdan drugi album “Santa Barbara” naletel na širšo podporo publike in kritikov. A pravzaprav, po mnenju mnogih, Barbari najbolj zažigajo v live izvedbi, ko ni ovir za pretok surove energije, ki jo skupina oddaja na nastopih. V osnovi so rock bend, toda v tem rocku je čutiti vpliv skoraj vseh zvrsti glasbe (punka,funka,soula,psihadelike,bluesa,surfa,..). "Mjesečina", "Realnost", "Patološki lažljivac", "Noge II", "Moje vrijeme", "4" so samo nekateri od naslovov komadov, ki so pritegnili pozornost, prav tako pa so poleg glasbe pozornost pritegnili tudi video spoti.
Na koncertih Barbarov publika nikakor ni pri miru. Glasba je takšna, da te v določenem trenutku zagotovo premami v ples ali vsaj miganje. Ritem in groove sta zagotovo del skoraj vsake pesmi in Barbari uživajo prav v tem, v ustvarjanju občutkov in atmosfere.
Barbari so: Barbara Munjas, Alen Bernobić, Dino Kalčić, Ivan Benažić Benza, Luka Berić i Eric Vojak.

Blue Town's Radio
Blue Town's Radio je band, ki je trenutno aktiven v Sloveniji. Ime izvira iz glav treh odtštekanih in odpuljenih fantov, ki prihajajo iz Stične. Njihovo ustvarjanje glasbe temelji na surovi bas kitari z močnim tonom, stabilnim ritmom in polno ter zgovorno kitaro. Na vsem tem pa slonijo trije barvito različni vokali, ki povežejo vse te elemente njihove glasbe v zvokovno celoto. Avtorska glasba tako temelji na obdobju britanskega rocka 60ih in 70ih, čutiti pa je tudi pridih popa in funka. V celoti te glasbene mešanice pa je moč okusiti tudi zvok sodobnejših alternativnih izvajalcev. Njihovo ustvarjanje se tako veže predvsem na njihovo trenutno razpoloženje.
Ker pa bend deluje šele dobro leto, smo jih do sedaj v živo lahko videli tudi v Orto baru in Kinu Šiška, na turneji Rock Maratona, kjer so doživeli nepričakovan odziv, letos pa smo zmagali tudi na mariborskem ŠOU rocku. Bend se trenutno pripravlja na snemanje albuma za katerega načrtujejo izid v prihodnjih mesecih.

Liburoa
Liburoa je super mlad mariborski bend,ki se “bilda” v Pekarni. Pet pubecov je na misiji širjenja dobre glasbe. Poleg avtorske glasbe, ki se giblje od rocka vse do funka in še marsičesa, se ga na odru tudi proper vtrgajo. “Mi špilamo, vi pa samo pridite!”, sporočajo pred koncertom na velikem open-air odru v Pekarni!

Liburoa so: Tim Muršak - vokal, Niko Poštrak - kitara, Jure Gračner - kitara, Tin Matuš - bobni in Nejc Miklošič -bas kitara.

Kolektiv GLAS PODZEMLJA bo koncerte pranašal live na www.voiceofunderground.com

Vstopnina? Simbolična! 3,00 EUR*

Festivalska podoba: Dorijan Šiško

*Vstopnina za open-air je prostovoljna! Ne bomo najemali kovinske ograje in te lovili na vhodih, najdeš nas v rdečem kiosku! S 3,00 EUR boš podprl/-a program festivala.