Back to All Events

Pekarna open-air: Stereo Banana, JamirkoSessions, Re:akcija


  • KC PEKARNA open-air Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
FMM petek.jpg

Festival Mladi Maribor 2017 napoveduje otvoritveni open-air vikend @KC Pekarna: Stereo Banana,  JAMirko SESSIONS in Re:akcija, petek, 22. september 2017, 21:00 - 4:00.

STEREO BANANA
Medgalaktična kazenska ekspedicija pod imenom Stereo Banana je leta 2013 izdala svoj prvi album "Šijemo sambu". Njun prvi singl je zažigal pod imenom "Da li vi masturbirate pred grad?" Eksplozivni niški dvojec že vrsto let nastopa na številnih festivalih kot so Countryside Jam v Vršcu, festival New Street Players, Love Festus …
Leto po izidu prvega albumu sta izdala singl "Lako je prutu da se sokoli", ki je politično nekorektna priredba kultne otroške pesmice.

Junija 2014 je album "Šijemo sambu" doživel uradno digitalno izdajo z naslovnico založbe Lampshade Media iz Beograda.

Na prvi jesenski dan leta 2014 je izšel drugi album pod imenom "Munje Nebjeske". Pred njim pa je izšel singl, melodična ljubezenska pesem "Melem", ki se je uvrstila na prvo mesto na MTV-jevi Domačici.

FB: https://www.facebook.com/stereobanana
www: http://www.stereobanana.com/

JAMirkoSESSIONS - JAMirko v miksu z glasbenimi prijatelji!

JAMirkoSESSIONS so glasbeni dogodki, kjer JAMirko v vlogi didžeja povabi glasbenike in vokaliste in z njimi vspostavi improvizacijski odnos v pravi "jam sassion" maniri. Na odru se mu bodo pridružili: Murat, ki bo tokrat prevzel vlogo komunikatorja s svojimi "beatbox" vsestranska ustvarjalka, didžejka in vokalistka daMARiS in Jaka Birsa z Bass Brass triom.

JAMirko
je v svetu glasbe prisoten že od majhnih nog. Prihaja iz glasbene družine, violino je začel igrati že pri petih letih, s končano akademijo za glasbo pa se od leta 1995 zaposli kot violinist in pet let soustvarja v orkestru Slovenske Filharmonije. Službo violinista kmalu pusti in začne se aktivno ukvarjati z didžejanjem in produciranjem glasbe. Redno nastopa v klubih po Sloveniji in Evropi, tako postane eno najbolj razpoznavnih in uveljavljenih imen na slovenski klubski glasbeni sceni, ki se obdrži vse do danes.
V 90-ih je bil tudi soustanovitelj in bobnar v legendarnem slovenskem jazz-funk bandu Heavy Les Wanted in gonilna sila gibanja FunkaNaManka.
Glasbene korenine JAMirka segajo globoko v funk, dub, hiphop, disco, acid jazz, jungle-drum'n'bass, trenutno pa njegov glasbeni spekter obsega tudi dubstep in "future bass" elektronske ritmike.
Med leti 1996 - 2001 svoje navdušenje nad urbano klubsko kulturo in ustvarjanjem glasbe deli preko zdaj že kultne radijske oddaje pod imenom Radyoyo. Istega leta soustanovi RDYO DJs, kolektiv profesionalnih didžejev, glasbenih producentov, glasbenikov, vizualnih umetnikov in organizatorjev prireditev, katere povezuje sodobna glasbena produkcija in klubska kultura.
Kot idejni vodja kolektiva širi svoje znanje in poznavanje urbane/klubske kulture med mladimi umetniki - neuveljavljenimi glasbeniki in didžeji.
V okviru svojega glasbenega studija T3S Muzik ustvarja elektronsko glasbo.
Poleg aktivnosti, povezanih z didžejanjem, se ukvarja tudi z izobraževanjem mladih umetnikov in s širjenjem urbane/klubske kulture.

Murat
je MC, beatbokser in ustvarjalec beatov iz Ljubljane. Znan kot »polovica« hip hop dueta Murat & Jose, enega najbolj znanih slovenskih hip hop umetnikov iz Slovenije. Skupaj sta izdala album V besedi je moč (2002) in Tuki not (2008), poleg tega pa sta pridodala svoj del k slovensko-angleškemu projektu RDYO and Buttercuts present YOYOCUTS kot člana ekipe Yoyocuts. Murat je sodeloval tudi z mnogimi različnimi glasbeniki iz Slovenije, Velike Britanije, Nemčije kot MC, beatbokser in producent. Beatboksing je zanj en od načinov izražanja znotraj različnih glasbenih žanrov. Murat (Murat&Jose) bo na premiernem JAMU nastopu prevzel vlogo komunikatorja in s svojimi "beatbox" vokalnimi veščinami dopolnil JAMirkov set.

daMARiS
Raziskovanje glasbe in različnih glasbenih žanrov je neskončno učenje novega znanja. s katerim daMARiS kot vokalistka, DJka, producentka, komponistka in profesorica glasbe razvija in sodeluje z različnimi zasedbami. Na Festivalu Mladi Maribor se bo v sodelovanju z JAMirkom, Muratom in brasss sekcijo vokalno izrazila v soulful etno funky linijah.

Jaka Birsa, (saksofon) in Gašper Selko, (trobenta) sta priznana slovenska glasbenika mlajše generacije, ki v “jam session” maniri odlično dopolnjujeta JAMirkov DJ set.

JAMirko
FB: https://www.facebook.com/JAMirko/
SoundCloud: https://soundcloud.com/jamirko
Murat
FB: https://www.facebook.com/Murat-236911408444/
Bandcamp: https://murat.bandcamp.com/
daMARiS FB: https://www.facebook.com/DamarisKA
Jaka Birsa FB: https://www.facebook.com/jazzbirsa
JAMirkoSESSIONS FB: https://www.facebook.com/JAMirkoSESSIONS/

---> Re:akcija / 22. 09. 2017 / Maribor <---
Predstavljamo serijo eventov RE:AKCIJA, pod katerimi bomo gostili srednja in manjša imena slovenske ter mednarodne Drum & Bass scene.
Tokrat bomo na eventu gostili Ermo, frontman-a kranjskega Vibe Department kruja, ki ga bo spremljal avstrijski MC Critical G, ki prihaja iz Fresh kruja. Pod zastavo gorenjskega d:light-a v Maribor prvič prihaja Klepetz. Za dnevno dozo jump-upa in neurofunka bodo poskrbeli domači Bass Fightersi: Kryptønite, Spencah in Dominus Diaboli.
V MC-ju bomo pod isto vstopnico lahko groovali z Damaris, kot glavna poslastica se bosta predstavila JAMirko in MC Murat, finiširal pa bo Theejayev alter-ego. S kakšnim setom?! Naj ostane skrivnost.
Se vidimo na flooru!

FB: https://www.facebook.com/bassfightersmassive/

Vstopnina? Simbolična!
5,00 EUR open-air koncerta + Re:akcija
3,00 EUR* samo koncerta potem pa domov!

Kolektiv GLAS PODZEMLJA bo koncerte pranašal live na

Na koncertih bo sodelovala tudi Slovenska zveza za javno zdravje, okolje in tobačno kontrolo s programi osveščanja mladih o škodljivostih uporabe tobaka in promocijo koncepta Zdravo na Zabavo (zdravo preživljanje prostega časa z zabavo brez zdravju škodljivih substanc).

Čekni še sobotni koncertni program: Pekarna open-air: Liburoa, Blue Town's Radio, Barbari

Festivalska podoba: Dorijan Šiško

*Vstopnina za open-air je prostovoljna! Ne bomo najemali kovinske ograje in te lovili na vhodih, najdeš nas v rdečem kiosku! S 3,00 EUR boš podprl/-a program festivala.

Earlier Event: September 22
Športni dogodek Fair Employment
Later Event: September 23
Festival Fotografije Maribor