Back to All Events

Otvoritev razstave Tereze Kozinc: ŽIVA KNJIGA / THE LIVING BOOK / LE LIVRE VIVANT

  • KULTURNI INKUBATOR 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
ZIVA KNJIGA02_tereza kozinc.jpg

Fotografije v Živi knjigi se zbirajo skozi vse življenje. So kot fotoalbum, ki ima skoraj neskončno strani, zadnja stran se zapolni, ko osebe, ki fotografira, ni več. Ideja avtorice je ta knjiga, ki bo narejena v enem samem izvodu, fotografije, ki se v knjigo dodajajo, so izbrane brez premisleka ali sheme, pač pa zgolj po toku emocije. Na razstavi v Kulturnem inkubatorju v Mariboru bo vidna prva faza, ki tudi je faza inkubacije, kjer knjiga fizično še ne obstaja. Poleg printov bo na ogled projekcija, ki je bila letos julija predvajana na Voies Off, les Rencontres d’Arles v Franciji, v režiji Valeryja Faidherbeja in zvočne podlage Vladimirja Kudryavtseva.

Tereza Kozinc (roj.1985) je fotografinja mlajše generacije, živi v Ljubljani. Prepleta analogno fotografijo z digitalno, barvno s črnobelo. V njenem delu realno postaja sanjavo, in romantično surovo ali pa obratno. Edino pravilo je slediti sami sebi. Fotografija je sredstvo, s katerim razkriva svoj notranji svet. Tam so drevesa, oblaki, kamni in sence.

Diplomirala je na IAM (Inštitut in akademija za multimedije) v Ljubljani. Kot snemalka in montažerka je sodelovala v Kinu Šiška, Prodok, Radio Študent, KUD Channel Zero, itd. Fotografirala je za tiskane medije, portretirala pesnike za Mlade Rime ter fotografsko opremila pesniško zbirko. Prvič je razstavljala v Knjigarni Goga v Novem mestu 2008, sledili so multimedijski festival Schmiede (Avstrija), Slovenska fotografija leta EMZIN 2014, SCAN Photo Festival (Španija), Athens Photo Festival (Grčija), Voies Off les Rencontres d’Arles (Francija) in UGM Studio v Mariboru (skupinska razstava “Iz okvirja”).

Več na: https://lunyna.carbonmade.com