Back to All Events

Vabilo na konferenco "Premislek mladinskega dela"

  • Kulturnem centru Pekarna (dvorana Gustaf) 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
Sedem ur na minute.jpg

Ustanova nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon (UPB) vas vljudno vabi na konferenco Sedem ur na minute (Premislek mladinskega dela).

Konferenca se bo odvila v četrtek, 14. 9. 2017, v Mariboru, v Kulturnem centru Pekarna (dvorana Gustaf) med 11. in 18. uro.

Na sedemurni video beleženi konferenci želimo z dejavnimi in mislečimi mladinskega polja oceniti razvoj mladinskega dela in dela z mladimi v Sloveniji. Skozi dva »paketa« povabljenih gostov govoriti, skozi uprizarjano in na minute »rezano« razpravo hočemo izpovedati naša videnja stvarnosti in sooblikovati obrise smiselnega.

Postajamo uresničevalci koncepta družbe znanja. Vsebine s področja zaposlovanja mladih, podjetništva in razglašanja fleksibilnosti ter tekmovanja na trgu delovne sile, so vedno bolj prisotne v programih, ki jih izvajajo mladinski centri in mladinske organizacije. Te vsebine skozi  kriterije razpisov in direktivepostajajo »osmišljevalne«.

Že leta nasprotujemo napadalnemu razgrajanju edinih vodil trajnostne mladinske politike. Samostojnost, kritičnost, ustvarjalnost in radodarnost so temelji sleherne prihodnosti. Tako imenovane ključne kompetence: podjetnost in inovativnost, številska predstavljivost in kompetence v naravoslovju in tehnologiji, učenje učenja, so izpeljanke iz teorije človeškega kapitala. Razbohotenost »kompetenčnostnega« delavničenja ruši skupnostno, samoniklo ter samostojno, pospešuje in normalizira pa pojave kot so prekarnost in fleksibilizacija na t. i. trgu delovne sile.

Vabimo k soustvarjalnemu sodelovanju, vodi nas Upanje brez razloga. Slive in smokve smo pretvorili v marmeladi, palačinke bomo spekli na plinu. Gledali bomo tudi film. Kot v kinu!

Program konference

11.00-11.15

Uvod: Predgovor režiserja Marka Breclja in ogled filma Obredna daritev

11.15-12.00

Prvi paket govorcev

Mojca Selak, UPB – Razumevanje 'mladinskega dela', predstavitev raziskave

Tinka Podbevšek, kolektiv Pizda – pogled mladih na mladinsko delo

Matej Cepin – o pomenu in vrednosti neformaliziranih oblik mladinskega dela

12.00-12.15

Odmor

12.15-13.30

Razprava

13.30-14.30

Odmor za kosilo

14.30-14.45

Uvod: Marko Brecelj z uprizoritveno skupino UPB: Kekec ne ve kaj bi

14.45-15.30

Drugi paket govorcev

Urška Breznik, Pekarna Magdalenske mreže – radikalno mladinsko delo

Rok Primožič, URSM – o prenašanju EU direktiv na nacionalno raven in pogledu na izvajanje mladinskih programov na občinski ravni

15.30-15.45

Odmor

15.45-17.00

Razprava

17.00-17.15

Odmor

17.15-18.00

Zaključek: vsi udeleženci sodelujejo pri oblikovanju povzetka

Povezava do prijavnice.

 

Earlier Event: September 11
Čas za STIK