Back to All Events

Otvoritev razstave: Nuša Košar: Inflacija časa

  • Galerija Media Nox Židovska ulica 12, 2000 Maribor, Slovenia (map)
nuša.jpg

V raziskovanje svetlobe in prostora se je leta 2008 podala na študij arhitekture na Technische Universität Graz v Avstrijo, kjer je kasneje odkrila svojo strast do fotografije. Tako je študij nadaljevala na Ortweinschule - Fine Art Photography and Multimedia Art v istem mestu. V fotografiji jo zanimajo predvsem vplivi konteksta na podobo ter igra med optičnimi iluzijami in realnostjo. Njen fotografski jezik je minimalističen in strogo pozicioniran, v svojih delih pa skuša skleniti povezavo med prostorom in fotografijo. Večino njenega dela nastaja v studiu, kjer s svetlobo eksperimentira in analizira fotografske objekte. V letih 2014 in 2015 je v Gradcu sodelovala v blyf – kollektiv, vodila je tudi več kreativnih delavnic v kolektivu Marmota ter imela predavanja o svojem delu. Od leta 2008 živi in ustvarja v Gradcu (Avstrija) kot freelance fotografinja. Je soustanoviteljica MARMOTA kollektiv (http://www.marmota/- kollektiv.com/), ki deluje pod okriljem Kulturamt der Stadt Graz.
Spletna stran: www.nusakosar.xyz

Samostojne razstave
- Ljubav - samostojna razstava z Miho Škergetom, 4. Literarni Jam, Galerija Zgornji trg, Šentjur, Slovenija, 2015;
- Ljubezen in erotika - samostojna razstava z Miho Škergetom, Ramna, Slivniško jezero, Slovenija, 2016;
- Erotika, samostojna razstava z Miho Škergetom, Festival Jazz 'ma mlade, Salon uporabnih umetnosti, Maribor, Slovenija, 2017.

Skupinske razstave
- Architektur und Mensch – Ausstellung im Foyer der TU Graz, Graz, Avstrija, 2014;
- Happy Endings - Ausstellung im Rondo, Graz, Avstrija, 2014;
- Fotografie Ortweinschule 2015 - Ausstellung im Grazer Rathaus, Graz, Avstrija, 2015;
- Pop Up Four: Annenstraße Nr. 13 - Pop Up Gallery Annenstraße, Graz, Avstrija, 2015;
- Tag der offenen Ateliertüren am Tagger Areal, Puchstraße 17, Graz, Avstrija, 2016.

Razstava je vključena v Festival fotografije Maribor.

Z nami bodo kot glasbeni gostje Pocket Edition!
Jure Lešnik - klarinet
Ines Ljubej - tolkala, vokal
Andrej Kos - harmonika

"Smo v avstrijskem Gradcu zasnovan slovenski "žepni trio" (klarinet, bobni, harmonika), kjer člani zasedbe pilimo svoje glasbeno znanje kot študentje Univerze za Glasbo in upodabljajočo umetnost Graz. Naše ustvarjanje je žanrsko precej raznoliko in obsega jazz, pop in etno obzorje, združeno v žepno celoto. Od septembra 2015, ko smo začeli pisati skupno zgodbo, smo odigrali že nekaj uspešnih kavarniških nastopov, popestritev praznovanj in trije samostojni koncerti, nazadnje smo nastopili v okviru letošnjega Festivala Lent v Mariboru. Več o nas: http://pocket-edition.si/ ali na naši Facebook strani. Link za prvi vtis: Pocket Edition - Walked Wolfie" :
https://www.youtube.com/watch?v=HZRxTh076RM