Back to All Events

Počitnice s prijatelji 2017 - teden 10


  • Maribor, Slovenia (map)
zpm prijatelji.jpg

Pred nami je še zadnji teden letošnjih počitnic in zaključili jih bomo z dogodkoma, ki imata že več kot 20-letno tradicijo – Maribor, moje mesto in Neresna olimpijada. Letos bosta tekmovanji medgeneracijski, saj se bodo skupinam otrok pridružile tudi skupine starejših iz Doma Danice Vogrinec in Dnevnega centra Toti DCA. Poleg različnih likovnih izdelkov bomo izdelovali tudi mila, Zahra nas bo naučila nekaj besed v farsiju, na izletih pa se bomo pomudili pri psih reševalcih in na BMX progi.

USTVARJALNE DELAVNICE

Ustvarjalne delavnice vsak dan, od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro, potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor. Na voljo so različne ustvarjalne vsebine za vse starostne skupine. Ustvarjamo iz vseh mogočih materialov, izdelujemo, lepimo, sestavljamo, rišemo, slikamo, barvamo, vmes pa tudi migamo, gledamo risanke, se igramo, beremo, klepetamo … in se družimo na tematskih delavnicah:

Jezikovna delavnica: FARSI
28. avgust, 13.00–14.30
Te zanima, kako se v iranskem jeziku pozdravi ali kako se povabi prijatelja na čaj? (mentorica Zahra Mehdikhani, Iran)

Naravna kozmetika: MILA
29. avgust, 10.00–11.00
Spoznali bomo različne tehnike izdelovanja dišečih naravnih mil, s tehniko vlivanja pa si bomo eno tudi izdelali (mentorica Katja Petre, Lizzy naravna kozmetika).

POČITNIŠKI IZLETI

Ponedeljek, 28. avgust, 9.00–13.00
Klepet z živalcami: PSI REŠEVALCI
Izvedeli bomo, v kakšno šolo mora hoditi pes, da postane poklicni reševalec in kako rešuje življenja (
Društvo za reševalne pse REPS Maribor).

Torek, 29. avgust, ob 9.00–13.00
Športno dopoldne: VRAGOLIJE NA KOLESU
Najprej čez drn in strn po BMX-progi, nato pa ogled vratolomnih skokov najpogumnejših kolesarjev. Če prideš s svojim kolesom, pridi ob 10.00 na BMX-progo na Kardeljevi ulici (
BSX Racing Team in Den Devils).

ZAKLJUČEK POČITNIC

Sreda, 30. avgust, 9.00–14.00
MARIBOR, MOJE MESTO
Odkrivali bomo skrite kotičke mesta in morda našli zaklad, ki ga je pred več kot 500 leti pod mestnim obzidjem zakopal turški sultan.

Četrtek, 31. avgust, 9.00–14.00
NERESNA OLIMPIJADA IN LEKOV ŽIVŽAV
Na Trgu svobode se bomo pomerili v zeloooo resnih olimpijskih disciplinah in se zabavali na Lekovem živžavu s Čarovnikom Grego.

Dodatne informacije in prijave:

INFO-DUM pisarna 02 229 94 50, 040 433 511, info.dum@zpm-mb.si

Celotni program POČITNICE S PRIJATELJI 2017 – USTVARJAM V MESTU je objavljen na naši spletni strani, otroci in njihovi starši pa nas lahko spremljajo tudi na našem facebooku.

 


Earlier Event: August 27
Ogled filma Persepolis z diskusijo
Later Event: August 28
Mladinska izmenjava - Srbija