Back to All Events

Postani Erasmus mentor!

  • ESN Maribor 15 Slomškov trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

- Veš tisto, ko greš na kosilo s Francozi, Portugalci, Čehi, Slovaki, Nemci, ... pa ugotoviš, da ste se v enem trenutku za mizo pogovarjali v več kot treh različnih jezikih?
- Veš tisto, ko greš v KMŠ pa se ne moreš odločit kateri/a Španec/ka je lepši/a?
- Veš tisto, ko pišeš življenjepis pa lahko dodaš, da ti je ESN Maribor prinesel veščine v verbalni komunikaciji, odločanju, organiziranju, medsebojnemu sodelovanju, raziskovanju, samozavesti in še veliko več?
- Veš, ko lahko rečeš, da si pomagal in polepšal izmenjavo več kot 600 Erasmus študentom v študijskem letu?

Če si na vsaj eno vprašanje odgovoril z DA, potem smo prepričani, da se vidimo na sestanku/srečanju/druženju v četrtek 24. 8. ob 18:00. Kje? Še sporočimo

Na sestanku vam bomo:
- povedali kdo sploh smo,
- razložili kdo je mentor in kdo so člani ESN društva,
- na kratko razložili kaj se pričakuje od vas kot buddija ali ESN člana in kaj lahko vi pričakujete od nas in tujih študentov ,
- zakaj vam bo svetovno, če se nam pridružite!
Po predstavitvi sledi ESN Kinder jajčka. ;)
#MaloDrugače

Pridruži se najbolj kul študentskemu društvu.

Več info na info@esn-mb.org ali na https://www.facebook.com/pages/ESN-MARIBOR/52104526944?fref=ts

Kdo in kaj je ESN Maribor?
ESN Maribor je študentsko društvo, ki čuti in ima Erasmus spirit. Začutiš ga tudi, če še nisi doživel izmenjave. Letno polepšamo in olajšamo izmenjavo več kot 600 – 700 Erasmus študentov, številke incoming študentov pa iz leta v leto rastejo.

ESN Maribor je prostor, ki ti omogoča, da osebnostno rasteš in pridobiš izjemne izkušnje in znanje za življenje in kariero.

ESN člani obvladamo organizacijo, komunikativnost, vodenje, medsebojno sodelovanje... ESN Maribor je prostor, ki ti omogoča, da zrasteš v samozavestno, odločno osebo, ki je ni strah nobenega izziva v življenju. ESN Maribor je prostor, smo ljudje, ki omogočamo kreativnost, invovacije in uresničevanje novih idej.

Kaj pa počnemo, če na kratko naštejemo letne projekte?

Erasmus študentom uredimo vsak semester buddije oz. mentorje – to je slovenski študent, ki pomaga Erasmus+ študentu pri integraciji v naše okolje.

WelcomeWeeks – tritedenski projekt na začetku vsakega semestra, ki vključuje dnevne dogodke, ti so zabavne, kulturne, socialne, športne narave... in omogočajo lažjo integracijo in spoznavanje Erasmus+ študentov.

Redne tedenske Erasmus zabave, ki potekajo v Trustu in v KMŠ-ju. Vsaka je tematsko drugače obarvana.
Socialne dogodke, kot je Polyglot Caffe, Meet my Country, družabne igre...

Izleti – po WW (Welcome Weeksih) zmeraj sledi tridnevni izlet po Sloveniji, skozi semester pa še organiziramo izlete v druge Evropske države. Izleti so poseben izziv in prinašajo veliko izkušenj in znanja ter organizacijskih sposobnosti.

Kreativa – skrbi za osveščanje Erasmus+ študentov o aktivnosti ESN Maribor na socialnih omrežjih, spletni strani, izdelavo promocijskega materiala, cover fotografij za dogodke in še veliko več.

Outgoing – obvešča in širi vest o Erasmus+ izmenjavi med slovenskimi študenti. A si se morda vrnil z izmenjave in veš, da je to nekaj, kar ne sme zamuditi nihče v življenju? Potem nam pomagaj to deliti s slovenskimi študenti, ki še tega niso izkusili. ESN Maribor tudi zdravi PostErasmus depresijo. ;)

In kaj pričakujemo od tebe?
Resnost, odgovornost, aktivno sodelovanje, ESN spirit in dobro voljo.

Kaj dobiš v zameno?
Neizmerno število iskrenih prijateljstev, znanje, spodbujanje kreativnosti, zabavo, udeležbo na mednarodnih dogodkih, potrdilo o prostovoljstvu in spomine za celo življenje.

Kaj še čakaš? ;)