Back to All Events

Počitnice s prijatelji 2017-teden 2


  • Art kamp - Mestni park Maribor, Slovenia (map)

Začele so se težko pričakovane počitnice in prostega časa bo v poletnih tednih na pretek. Otroci in mladi ga lahko preživijo tudi v družbi s prijatelji v okviru počitniških dejavnosti Počitnice s prijatelji 2017. Te dni še ustvarjamo v Mestnem parku v okviru Art Kampa (Festival Lent), drug teden pa se preselimo v Dom ustvarjalnosti mladih Maribor.

USTVARJALNE DELAVNICE

Ustvarjalne delavnice od 3. julija dalje, vsak dan, od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro, potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor. Na voljo so različne ustvarjalne vsebine za vse starostne skupine. Ustvarjamo iz vseh mogočih materialov, izdelujemo, lepimo, sestavljamo, rišemo, slikamo, barvamo, vmes pa tudi migamo, gledamo risanke, se igramo, beremo, klepetamo … in se družimo na tematski delavnicah:

MIGAM, DA SE RAZGIBAM
od 3. do 7. julija, 13.00–14.00
Telovadba, ples, dihalne vaje … Vsak dan kaj migalno novega, da telo bo fit, um vesel in misli zbrane (mentorica Maša Dobrina).

POČITNIŠKI IZLETI

Ponedeljek, 3. julij, 9.00–13.00
Klepet z živalcami: PTICE NA DRAVI
Spoznali bomo ponirke, sive gosi, grbce, race mlakarice, postovke, črne liske, rečne galebe in vodomce (Janja Hozner, biologinja).

Torek, 4. julij, 9.00–13.00
Športno dopoldne: BALINANJE
Balinanje je priljubljena družabna igra, a tudi resna športna disciplina (Balinarsko društvo Angel Besednjak, Dnevni center TOTI DCA Maribor).

Sreda, 5. julij, 8.00–16.00
Sredin izlet: ŽIVALI RAZLIČNIH SVETOV
V Slovenskih Konjicah nas čakajo vznemirljiva doživetja na divjem zahodu, kmečkem dvorišču in tropskem otoku, pa tudi v japonskem vrtu, jami strahov in avstralski pokrajini. Toliko različnih svetov in še več različnih živali. Malica iz nahrbtnika! Plačilo 20,00 €.

Četrtek, 6. julij, 9.00–13.00
Druženje z ljudmi s posebnimi potrebami: POLŽEVA POT
Preživeli bomo ustvarjalno dopoldne s prav posebnimi ljudmi, ki jim v ročnih spretnostih ni para (Varstveno-delovni center Polž).

Petek, 7. julij, 9.00–14.30
Doživetja v naravi: ZELENI RAJ Z BAZENOM
Raziščimo otok in spoznajmo njegove rastlinske in živalske prebivalce, nato pa skok v vodo in spust po toboganu. Kopalke in brisača! (Športni objekti Maribor)

LETOVANJA

Prva skupina otrok že uživa na morju, med tem ko se druga pripravlja, da v torek, 4. julija, odpotuje proti Poreču. Prostih mest za letovanje na morju ni več, se pa je možno še prijaviti za letovanje v DRUGI IZMENI NA POHORJU (25. 7. – 4. 8.) in za letovanje v MARBURGU Z IZLETOM V BERLIN (4. – 14. 8.)

 

Občinska sredstva in zdravstveni predlogi so že porabljena, zato je letovanje možno le še samoplačniško oz. za polno ceno. Za brezplačna letovanja otrok iz socialno ogroženih družin še zbiramo sredstva z lokalno akcijo Počitnice s prijatelji za vse otroke in s pomočjo nacionalne akcije Pomežik soncu. Prav tako imajo možnost subvencije nadarjeni mladi za letovanje v Marburgu. Dodatne informacije: referat za letovanja 02 229 69 14, 040 433 766, referatzpm@zpm-mb.si.