Back to All Events

Počitnice s prijatelji 2017

  • Mestni park, Zveza prijateljev mladine Maribor, Slovenia (map)

Počitnice so skoraj tu! Za dobra dva meseca bodo šolarji in šolarke pozabili na šolske obveznosti in se prepustili uživanju, sproščenemu ustvarjanju, igri, zabavnem učenju, zanimivim in poučnim potepanjem, druženju s prijatelji ... Da bodo počitnice nepozabne in polne doživetij, bomo s počitniškim programom »POČITNICE S PRIJATELJI 2017« poskrbeli tudi pri Zvezi prijateljev mladine Maribor.

Sprva bodo naravoslovne ustvarjalne delavnice potekale še v Mestnem parku v okviru Festivala Lent v Mestnem parku, od 3. julija naprej pa v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor. Med ustvarjalnimi delavnicami bodo otroci lahko izbirali med različnimi likovnimi delavnicami, tudi plesali bomo, igrali na inštrumente, se gibali in sproščali, izdelovali iz gline in lego-kock, se naučili znakovni jezik in prstno abecedo, si izdelali milo in balzam za ustnice, igrali bridž, se mečevali in se naučili osnov improvizacijskega gledališča. Posebnost bodo delavnice »SKRITOP« -  »iz SKRInje za doTO«, ki so jih pripravile študentke iz Filozofske fakultete UM. Veliko doživetij nas čaka tudi na 41-ih izletih, počitnice pa bomo zaključili s tradicionalnimi dogodki – Dogodek v skate parku, odkrivanje zakladov Maribor, moje mesto in za vrhunec še Neresno olimpijado na Trgu svobode. Program: http://zpm-mb.si/novice-dogodki/pocitnice-s-prijatelji-23-6-31-8-2017/.

 

Še informacija o letovanjih in taborih za nadarjene:

Otroci bodo letovali v šestih izmenah v Vzgojno izobraževalnem in rekreacijskem centru (VIRC) v Poreču in dveh izmenah na Domu Miloša Zidanška (DMZ) na Pohorju. Prosta mesta so le še v drugi izmeni na Pohorju (25. 7. – 4. 8.) in za letovanje v Marburgu (4. – 14. 8.). Sredstva za subvencije Mestne občine Maribor in večine sosednjih občin so žal že porabljena, enako velja za sredstva za zdravstvene predloge. Za brezplačna letovanja otrok iz socialno ogroženih družine še zbiramo donatorska sredstva, tako z lokalno akcijo Počitnice s prijatelji za vse otroke, kot preko nacionalne akcije Pomežik soncu.

Prijave za tabor Kreativna angleščina (29. 6. – 4. 7.), ki bo potekal v Poreču, so možne še do konca tedna, prav tako se lahko mladi od 12. in 16. leta prijavijo še za tabor Nemščina v okviru letovanja v Marburgu.