Back to All Events

Počitnice s prijatelji 2017 - teden 5


  • Maribor, Slovenia (map)

V prihajajočem počitniškem tednu se bomo podali na naslednje dogodivščine: spoznali bomo kraške ovčarje in živali v tleh, se preizkusili v metanju frizbija in v wejkanju ter se igrali na igrišču, ki ga ustvarjamo sami. Naučili se bomo tudi, kako izdelati balzam za ustnice, igrati glasbene inštrumente ter od kod izvirajo naša imena.

 

USTVARJALNE DELAVNICE

Ustvarjalne delavnice vsak dan, od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro, potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor. Na voljo so različne ustvarjalne vsebine za vse starostne skupine. Ustvarjamo iz vseh mogočih materialov, izdelujemo, lepimo, sestavljamo, rišemo, slikamo, barvamo, vmes pa tudi migamo, gledamo risanke, se igramo, beremo, klepetamo … in se družimo na tematskih delavnicah:

Delavnice »Skrito«: IMENA – KAJ POMENI MOJE IME?
od 24. do 28. julija, 9.00–10.30
Kdaj so se uveljavila imena, kako so nastali priimki, katera so najbolj pogosta, nenavadna in modna imena, pa še kakšno šalo iz priimkov bomo slišali (Filozofska fakulteta UM).

GLASBENI INŠTRUMENTI V ŽIVO
od 24. julija do 4. avgusta, 13.00–15.00
V mali glasbeni šoli bomo udarjali bo bobnih, brenkali po kitarskih strunah in se s prsti sprehajali po črno-belih tipkah (mentor Tomi Erceg, Kulturno-umetniško društvo CODA).

Naravna kozmetika: BALZAM ZA USTNICE
25. julij, 10.00–11.00
Zakaj bi kupovali balzam za ustnice, če pa smo eko frajerji in si ga lahko izdelamo sami (mentorica Katja Petre, Lizzy naravna kozmetika).

POČITNIŠKI IZLETI

Ponedeljek, 24. julij, 9.00–13.00
Klepet z živalcami: KRAŠKI OVČAR
Kraški ovčar je brihten pes čuvaj in lastnik se mora vedno truditi, da je korak pred njim, saj zna s svojo samosvojo pametjo zelo presenetiti (
Društvo Kraških ovčarjev Slovenije).

Torek, 25. julij, 9.00–12.00
Športno dopoldne: FRIZBI
Preprost rekvizit, s katerim se razgibaš in uživaš hkrati. Če ti tek, skok, ulov in podaja niso tuji, bo to tudi zate prava stvar (
Športno društvo Ultimate Frisbee Maribor).

Sreda, 26. julij, 8.00–16.00
Sredin izlet: WAKEPARK DOOPLEK
Na eni strani dupleške gramoznice se bomo preizkusili v vejkanju (bordanju na vodi), na drugi pa v ribolovu z Ribiško družino Maribor. Malica ter kopalke in brisača iz nahrbtnika! Plačilo 20,00 €.

Četrtek, 27. julij, 8.30–12.00
Druženje z brezdomci: URICA NAVDIHA
Patricija vsak teden poskrbi za igre in smeh ljudi, ki nimajo doma. Pridružimo se jim še mi! (
Zavetišče za brezdomce)

Petek, 28. julij, ob 11.00–15.00
Doživetja v naravi: NAJBOLJ KUL IGRIŠČE
Doživljajsko igrišče je res nekaj posebnega, saj ga soustvarjajo prav tisti, ki jim je namenjeno – otroci (
Center za pomoč mladim Maribor). 

Ponedeljek, 31. julij, 9.00–12.00
Klepet z živalcami: ŽIVALI V TLEH
V tleh prebiva nešteto majhnih talnih živali. Skupaj jih bomo poiskali, pobližje spoznali in izvedeli, zakaj so koristne (Janja Hozner, biologinja).

Dodatne informacije in prijave:

INFO-DUM pisarna 02 229 94 50, 040 433 511, info.dum@zpm-mb.si