Back to All Events

Počitnice s prijatelji 2017 - teden 4


  • Maribor, Slovenia (map)

Prihaja nov teden počitnic in z njim nove delavnice in izleti … V tednu med 14. in 21. julijem bomo med drugim tudi gnetli glino, prisluhnili popotnici, obiskali zdravnika za živali, se preizkusili na fitnes napravah, raziskovali naravo, se igrali s starejšimi in se odpravili na pohod s planinci.

 

USTVARJALNE DELAVNICE

 

Ustvarjalne delavnice vsak dan, od ponedeljka do petka, med 8. in 16. uro, potekajo v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor. Na voljo so različne ustvarjalne vsebine za vse starostne skupine. Ustvarjamo iz vseh mogočih materialov, izdelujemo, lepimo, sestavljamo, rišemo, slikamo, barvamo, vmes pa tudi migamo, gledamo risanke, se igramo, beremo, klepetamo … in se družimo na tematski delavnicah:

 

GLINA JE ZABAVA FINA
od 17. do 21. julija, 10.00–13.00
Glina je naravni material, ki nam daje neskončne možnosti ustvarjanja in veliko zabave ob gnetenju in oblikovanju (mentorica Metka Studen, likovna pedagoginja).

 

Potopis: OTROK NA POTOVANJU
20. julij, 13.00–14.00
Z vsemi čuti se prepusti slikam s poti z dojenčico po Vietnamu in Tajski ter s štiriletnico po Mavriciju, Novi Zelandiji in Fidžiju (mama in popotnica Patricija Škoberne).

 

POČITNIŠKI IZLETI

 

Ponedeljek, 17. julij, 9.00–13.00
Klepet z živalcami: ZDRAVNIK ZA ŽIVALI
Naša muca kašlja in kiha, kuža pa si je zlomil sprednjo desno tačko. Še dobro, da je tu dr. Kebrič, ki ju bo pozdravil (
Veterinarska bolnica Maribor).

 

Torek, 18. julij, 9.00–13.00
Športno dopoldne: FITNES NA PROSTEM
Ni nam treba v fitnes studio, veliko bolj zabavno je preizkušati fitnes naprave kar na prostem (
Študentski domovi Maribor).

 

Sreda, 19. julij, 8.00–16.00
Sredin izlet: UČILNICA V NARAVI
Zemljanka, naravni wc, krmišče divjih živali, zeleno igrišče, peskovnik, hotel za žuželke, dom za pikapolonice, mlaka z vodnimi živalmi, zeliščne grede … Na učnem poligonu Dole bomo izvedeli, kako je v naravi vse povezano. Malica iz nahrbtnika! Plačilo 20,00 €.

 

Četrtek, 20. julij, 9.00–13.00
Druženje s starostniki: IGRE ZA VSE GENERACIJE
Tako kot mi se tudi naši dedki in babice radi igrajo. Kaj bo odločilno pri igranju družabnih iger – hitri prsti mladih ali premišljene poteze starejših? (Dom Danice Vogrinec Maribor)

 

Petek, 21. julij, 9.00–14.00
Doživetja v naravi: ČEZ HUDIČEVE SKALE
Pri nastanku skal pri Kamnici je imel hudič kremplje vmes, na kmetiji pa pridne roke, ki skrbijo za celo vrsto domačih živali (Planinsko društvo Matica Maribor).

 

Dodatne informacije in prijave:

INFO-DUM pisarna 02 229 94 50, 040 433 511, info.dum@zpm-mb.si