Back to All Events

Movie projection in the park: French hour!

  • Park 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Naša EVS prostovoljka te v ponedeljek, 10. 7. 2017, ob 21:00 vabi v park v Pekarni, da si skupaj ogledamo francoski film La Fammillie belier.

Zakaj ne bi z (ne)znanci_kami, prijatelji_cami, kolegi_cami, družino uživale_i poletja ob filmski projekciji v parku? Prav vsak_a je dobrodošel_a! Kot EVS prostovoljka iz Francije vam bom z veseljem predvajala in si z vami ogledala francoski film, v katerem se odražajo aspekti naše kulture, v glavni vlogi pa igra, s Cesarjem za najobetavnejšo mlado igralko nagrajena, Karin Viart. Poleg tega, da bomo gledale_i film, bo k francoskemu vzdušju pripomogla tudi hrana – crepes in slano pecivo.
Uživajmo torej skupaj ob francoskem filmu in hrani ter z dobrim razpoloženjem začnimo teden.

 Če si želiš ogledat napovednik je tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=mzWvI8BkrJo

A naj ti na kratko obnovim zgodbo:
Šestnajst letna Paula je nepogrešljiva tolmačka svojim gluhim staršem in bratu, veliko pomaga tudi pri vodenju in upravljanju družinske kmetije. Nekega dne učitelj glasbe odkrije njen pevski talent in jo spodbuja, da se udeleži prestižnega pevskega tekmovanja v Parizu, ki bi ji lahko zagotovilo uspešno kariero in dobro srednjo šolo. Kakorkoli ta odločitev bi pomenila, da bo zapustila svojo družino in naredila prvi korak proti odraslosti.


Zares ganljiv in iskren film novih pristopov, kjer je moč slišati tudi klasike francoske glasbe.

Veselimo se tvojega obiska!
Vstopnine ni!