Back to All Events

Meet the resident: Spoznaj rezidenčnega umetnika: Mersid Ramičević

  • Centralna postaja 5 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Vljudno vabljeni na dogodek Meet the resident, rezidenčne platforme GuestRoomMaribor / SobaZaGoste, ki bo v torek, 27. 6. 2017, ob 20.00 v Centralni Postaji, Koroška cesta 5.

Freedging!, je performativno predavanje Mersida Ramičevića, skladatelja in improvizatorja, ki deluje na področju na objekt osredotočene kompozicije, instrumentalne in akuzmatične glasbe, kot tudi v smeri skupnostno oblikovane glasbene izkušnje. Izhajajoč iz konceptualne osnove svojega dela bo imel kratko predavanje iz glasbene perspektive na temo socialne koreografije. V živo bo predstavil zvočno instalacijo Cooling the music, ki je bila pred kratkim predvajana v okviru »klingt gut! Simpozija o Zvoku« v Kampusu za umetnost in medije v Hamburgu. Predstavljenih bo nekaj njegovih prejšnjih del pa tudi aktualen projekt, ki temelji na ideji o zvočnem pričevanju in bo v Muzeju sodobne umetnosti v Beogradu predstavljen v novembru.

Kot rezident Pekarne Magdalenske mreže Ramičević dela v in skozi Muzej narodne osvoboditve, ki pokriva vzporednice industrializacije v Sloveniji in »Jugoslovanskega Manchestra«, kakor je Maribor bil poimenovan v drugi polovici dvajsetega stoletja. Njegovo zanimanje izhaja iz utelešene skupnostne izkušnje ter spraševanja, kako se človeške navade in vzorci formirajo skozi skupnosti, ki so desetletja živele med industrijskimi in vojaškimi bloki oziroma kako bi lahko te izkušnje preteklosti reflektirale historično estetsko senzitivnost v relaciji s hrupom.

Later Event: June 29
Skok v poletje