Back to All Events

Delavnica 3D modeliranja in tiskanja

  • Kreator Lab Tkalski prehod 4, 2000 Maribor, Slovenia (map)

Si ljubitelj poklicev prihodnosti, 3D tehnologije ter vsega kar le ta prinaša? Se želiš naučiti 3D modeliranja ter s 3D printerjem natisniti svoj 3D model?
👇👇👇
Povezali smo se s Kreator Lab ter za vas pripravili celosten program 3D modeliranja in tiskanja. 🙌

Program je namenjen popolnim začetnikom 3D modeliranja v programu SketchUp in tistim, ki nekaj osnov že imajo, tistim, ki bodo 3D tiskalnik videli prvič in z njim še niso delali, pa tudi tistim, ki nekaj predznanja o 3D tiskalnikih že imajo.

Program je sestavljen iz 4 delavnic, vsaka traja 2 uri.

1. srečanje - 25. 5. ob 18.00: Uvodna delavnica, na kateri udeleženci spoznajo osnove 3D modeliranja s programom SketchUp. Udeleženci bodo spoznali osnove modeliranja s programom SketchUp. Naučili se bodo oblikovati enostavne oblike in izdelali svoj prvi enostaven 3D model.

2. srečanje - 30. 5. ob 18.00: Spoznavanje delovanja 3D tiskalnika in programov za pripravo 3D g-kode, imenovanim Slic3r. Udeleženci bodo spoznali dele 3D tiskalnika, logiko delovanja in materiale, ki se pri 3D tisku uporabljajo. Nato se bodo poglobili v delo s programom Slic3r, s katerim pripravljamo tridimenzionalne g-kode. Na koncu bo sledil prvi skupni 3D print.

3. srečanje - 01. 6. ob 18.00: Delavnica naprednega modeliranja s programom SketchUp. Udeleženci se bodo natančneje poglobili v modeliranje za 3D tisk. Spoznali bodo naprednejše uporabnosti SketchUp-a.

4. srečanje - po dogovoru: Samostojno tiskanje s pomočjo mentorja. (To srečanje se bo izvedlo v več delih, trajalo bo okoli 45 minut na izvedbo in bo bolj individualno zastavljeno, po dva ali trije udeleženci naenkrat.)
Udeleženci bodo s pomočjo mentorja pripravili g-kode in natisnili svoje prve 3D modele.

Cena 4 delavnic je za člane Kluba mariborskih študentov 25 eur in za ostale 30 eur.
(Sicer je cena 4 delavnic v skupni vrednosti 80 eur)

Prijava na delavnico in druge informacije 👉 https://goo.gl/forms/Zg9YS2oDCpl1UmRg2
Mesta so omejena!

Vsak udeleženec bo od udeležbi delavnic dobil tudi mesečno članarino v delavnici KreatorLab, ki je sicer v vrednosti 15 €.