Back to All Events

Odhodi / Prihodi - fotografski razstavi

  • Galerija Media Nox Židovska ulica 12, 2000 Maribor, Slovenia (map)

Zgodbe spominjanja - Fotogalerija stolp

Evropski projekt Zgodbe spominjanja dokumentira usode beguncev iz nekdanje Jugoslavije ter danes. Prikazana bodo dela štirih evropskih fotografov, ki so begunce spremljali na njihovi poti – pred petindvajsetimi leti in danes. Razstava bo prikazana v petih evropskih mestih in predstavlja dela fotografov Boruta Krajnca (Slovenija), Floriana Rainerja (Avstrija), Istvana Bielika (Madžarska) ter Imre Szabota (Srbija).

S poti - Galerija Media Nox

V sklopu evropskega projekta Flucht (Beg) bo v Galeriji Media Nox na ogled razstava z naslovom S poti, ki jo pripravljata Nika Autor in Meta Krese na podlagi fotografij, zbranih v begunskih centrih v Sloveniji. Njihovi avtorji so prebežniki pred vojno, pomanjkanjem in podnebnimi spremembami, ki tako iz prve roke poročajo o dolgi in nevarni poti v Evropo.

Vedno znova beg - Fotogalerija stolp

Dijaki programa medijski tehnik in profesorji Srednje šole za oblikovanje Maribor so posneli intervjuje z begunci iz treh različnih obdobij - iz časa 2. svetovne vojne, vojn v Jugoslaviji ter danes. Pogovarjali so se o izkušnjah bega, pričakovanjih in ustvarjanju novega življenja na tujem. Nastali so kratki video posnetki, ki bodo prikazani v Fotogaleriji stolp kot del razstave »Zgodbe spominjanja«.