Back to All Events

Festival prostovoljstva v Mariboru 2017: Kreativna delavnica »Ustvarjam čestitko ali razglednico«

  • MISC INFOPEKA Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

S »Festivalom prostovoljstva v Mariboru 2017« se tudi v letošnjem letu pridružujemo vseslovenskemu Nacionalnemu tednu prostovoljstva, ki že vrsto let poteka po različnih slovenskih krajih in ga na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva.

»Festival prostovoljstva v Mariboru 2017«, v okviru katerega se bo izvajalo več aktivnosti na različnih lokacijah, bo letos potekal med 15. in 19. majem. Tako kot vsa leta do sedaj, ga organizira mreža lokalnih prostovoljskih organizacij »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Mladinski-informacijsko svetovalni center INFOPEKA, Pekarna Magdalenske mreže Maribor. »Prostovoljstvo v Mariboru« je povezana mreža prostovoljskih organizacij, ki organizacijam nudi podporo pri promociji njihovih dejavnosti in spodbujanju prostovoljskega dela ter pri strukturnem razvoju prostovoljstva v Mestni občini Maribor.

Namen festivala in vseh sodelujočih prostovoljk_cev, mentoric_jev ter organizacij je poudarjati, da ima prostovoljstvo velik pomen za našo skupnost, saj pripomore k višji kakovosti življenja; zagovarja interese posameznic_kov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni na družbeni rob ali iz družbe izključeni ter je ena od osnovnih poti odzivanja civilne družbe na potrebe v njej. Hkrati pa prostovoljstvo ustvarja razmere za angažirano in artikulirano civilno družbo. 

V okviru »Festivalu prostovoljstva v Mariboru 2017« se lahko udeležite:

Kreativna delavnica »Ustvarjam čestitko ali razglednico«

Drugi dan »Festivala prostovoljstva v Mariboru 2017« bomo obeležile_i z ustvarjalno delavnico, kjer si bodo udeleženke_ci lahko izdelali lastno čestitko ali razglednico. Brezplačna delavnica je namenjena otrokom, mladostnikom, njihovim staršem ter vsem, ki se želite preizkusiti v kreativnosti, ne glede na predhodno znanje.

Čestitke so vedno prijetno presenečenje ... sploh pa, če so izdelane ročno. Skupaj bomo odkrile_i različne tehnike in metode izdelave origamija. Za ustvarjalni material bo poskrbljeno, s seboj pa vseeno lahko prinesete papirniške lepenke, nalepke, bleščice in seveda dobro voljo.

Delavnico bo izvajala Coline Laboulais, EVS prostovoljka v Pekarni Magdalenske mreže.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.