Back to All Events

Kulinarične razglednice: Vrhunska juha iz kamna

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

KULINARIČNE RAZGLEDNICE: Vrhunska juha iz kamna (ali iznajdljivi popotnik)

Vabljeni kulinarični popotniki, ljubitelji dobre hrane, ljubitelji kulinaričnega ustvarjanja, raziskovalci tujih kultur, sladokusci in okuševalci vsega dobrega!

Kulinarične razglednice so kulinarične delavnice z gostjami iz različnih držav, ki opravljajo Evropsko prostovoljno službo (EVS) pri različnih nevladnih organizacijah v Mariboru, v Marsovi izbi pa jih gosti Svetlana Prađeno.

V maju in juniju bomo v okviru projekta (Fl)etno pisali Kulinarične razglednice. Spet bomo ustvarjali v kuhinji, a tokrat se bomo počutili še posebej domače, saj nam bodo jedi predstavile in pomagale pripraviti gostje iz Portugalske, Francije, Španije, Grčije in Rusije. Pripravljali bomo njihove tradicionalne dobrote, spoznavali kulturo, delili zgodbe in se predvsem zabavali.

PORTUGALSKA KUHINJA Z JOANO

Prvo razglednico pošiljamo iz Portugalske. Kaj bi postregla portugalska gospodinja? Joana pravi: nekaj enostavnega, a vseeno polnega okusa in omamnih dišav.

Joana je prostovoljka Društva Hiša.

Število mest je omejeno.

OBVEZNE PRIJAVE: 041 380 708 (Svetlana) ali pradeno.svetlana@gmail.com, vsaj do torka do 16. ure pred izvedbo, ki je potrjena, ko opravite plačilo (vsak delovnik med 10. in 16. uro v Marsovi izbi v Vetrinjskem dvoru)

CENA: 15 €, ki vključuje vse fine sestavine, znanje in vedenje, ki jih bomo delili z vami


Napovedujemo:
18. 5.: Od tradicionalne do raznolike francoske kuhinje (francoska kuhinja)
25. 5.: Špansko in vegansko (španska kuhinja)
1. 6.: Babičini recepti (grška kuhinja)
8. 6.: Ne boršč, okroshka! (ruska kuhinja)
15. 6.: Tradicionalno slovensko (slovenska kuhinja)