Back to All Events

Delavnice Prvi stik za dober začetek - brezplačna pomoč mladih (krajinskih) arhitektov pri gradnji ali urejanju prostorov

  • Kulturni Inkubator Koroška cesta 18, Maribor (map)

Prvi stik za dober začetek - brezplačna pomoč mladih (krajinskih) arhitektov pri gradnji ali urejanju prostorov

Udeležite se brezplačnih arhitekturnih in krajinskoarhitekturnih svetovalnic

V tednu od 3. do 7. aprila bodo v 32 slovenskih krajih, tudi v Mariboru, potekale brezplačne arhitekturne in krajinskoarhitekturne svetovalnice. Mladi arhitekti in krajinski arhitekti iz skupine Arhitekturni nasvet vam bodo pomagali zakorakati v svet urejanja prostora. Odgovorili bodo na vaša vprašanja o gradnji, obnovi, urejanju okolice, adaptacijah ter sanacijah in vas predvsem informirali o kakovostnem urejanju prostora.

V sproščenem 30-minutnem druženju z mladimi strokovnjaki boste pokukali v svoj svet bivanja, preverili potencialne ideje, ki so primerne za vas, in pridobili koristne informacije za samozavestne nadaljnje zamahe pri urejanju prostora. Prvi stik je namenjen vsem, ki se lotevate ali šele razmišljate o gradnji, prenovi, energetski sanaciji, zunanjih ureditvah ter zasaditvah in se vam porajajo vprašanja o ustreznosti gradnje ali prenove, prostorski zakonodaji, izboru materialov in načinu gradnje, rabe ustreznih tipov zasaditve in predvsem kako se pravilno lotiti urejanja svojih prostorov. Svetovanja vam bodo pomagala pri reševanju prostorskih dilem ob vsej poplavi informacij in vam olajšala odločitev o najbolj primernih posegih v prostor.

 V dveh letih in pol se je svetovalnic udeležilo že več kot 570 obiskovalcev. Udeleženka svetovalnice vMurski Soboti je o izkušnji povedala:

“Svetovalnica je zelo dobrodošla za nas, ki rabimo prvo, krajšo, a pravilno usmeritev v naših hotenjih, kako izboljšati bivalni prostor oz. zunanje okolje. Pohvalila bi strokovnost in korektnost obeh arhitektov.”

Brezplačna svetovanja v Mariboru bodo potekala v torek, 4. 4. 2017, v Kulturnem inkubatorju, Koroška cesta 18, Maribor, med 15:00 in 16:00. Prvi stik in brezplačni nasvet si zagotovite z obvezno prijavo preko spletne strani www.arhnasvet.si/prvi-stik/, kjer lahko najdete tudi podrobnejše informacije.

Prvi stik je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor.