Back to All Events

Indijski večer @ŠTUK

  • ŠTUK 83 Gosposvetska cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

* INDIJSKA KULINARIKA * POTOPIS * PLESNA ANIMACIJA * BOLLYWOOD * POSLIKAVA *

Te zanimajo tuje kulture in potovanja? Podoživi Indijo na indijskem večeru v dvorani Štuk v sredo, 19. 4. 2017, ki ga pripravlja Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM.

Kaj te čaka?

Potopis s fotografsko razstavo, predstavitev indijskih plesov s plesno animacijo, poslikava s kano in pogostitev z indijskimi sladicami – vse to v enem večeru.

Program:
**18:00 – 18:15 Predstavitev plesa Kathak z društvom KUOD Bayani (https://www.facebook.com/kuod.bayani)

**18:15 – 20:00 Potopis: Devet reportažnih krogov Indije Popotniški fotograf Klemen Šega in reportažni novinar Žiga Brdnik sta se lotila devetih edinstveno indijskih zgodb. Obiskala sta divji Punjab na meji s Pakistanom, prelepo in pisano himalajsko pokrajino Himachal Pradesh, starodavno mesto Varanasi, peklensko rudarski Jharkhand, kataklizmični Bhopal, fascinanten Rajasthan z bogato zgodovino in dihajemajočimi trdnjavami, eno od svetovnih čudes Taj Mahal in nikoli mirujočo prestolnico Delhi s številnimi tragičnimi in komičnimi zgodbami, cvetočim turizmom in grozljivo onesnaženostjo. Raziskovala sta ozadja, se podala na lokacije in spoznavala ljudi, pri tem pa vse pridno beležila in dokumentirala. Posamične zgodbe so bile kot eno ali dvostranske reportaže objavljene v časopisih Večer in Dnevnik. Reportažni potopis, ki sta ga pripravila, pa je nadgradnja in vrhunec njunega dela, saj bosta prek zgodb, pripovedi, fotografij in videa Indijo predstavila na edinstven in zelo oseben način.

**20:00 - 20:15 Plesna predstavitev Bollywooda.

**20:15 - 21:00 Plesna animacija in pogostitev s hrano restavracije Maharaja (http://www.maharaja.si/) ter fotografska razstava.

Tisti, ki želite delček Indije odnesti domov na sebi, boste imeli možnost poslikave z indijsko kano, ki bo potekala skozi celoten dogodek (število poslikav je omejeno, zato si zagotovite svojo s pravočasnim prihodom na dogodek http://sorajasvet.wixsite.com/soraja).

Še niste prepričani? Pripravili smo tudi nagradno igro za vse udeležence na dogodku; izžrebanec bo prejel brezplačeno udeležbo na ekskurziji, ki jo pripravlja Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM.

Vstop prost!

Pridi in CUFAJ za tujino!

Earlier Event: April 19
20. Dnevi knjige v Mariboru