Back to All Events

Drugi Familylabov starševski večer KAKO BITI DOVOLJ DOBRI STARŠI

  • Dom ustvarjalnosti mladih Dom ustvarjalnosti mladih, Razlagova ulica 16, Maribor (map)

Nadaljujemo s FAMILYLABOVIMI STARŠEVSKIMI VEČERI v okviru vsebin za starše Večgeneracijskega centra Štajerska, tokrat na temo KAKO BITI DOVOLJ DOBRI STARŠI. Drugi starševski večer bo potekal v torek, 18. aprila 2017, ob 17.30 uri, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16).
Udeležba je brezplačna, prijave zbiramo do 18. aprila do 12. ure, na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslovu info.dum@zpm-mb.si.

Kratek opis delavnice:
Tako zelo si želimo biti dobri starši, pri tem pa je težko že vedeti, kaj to sploh pomeni … Pod pritiskom medijskih podob in vzgojne literature lahko začnemo verjeti, da mora biti otrok ves čas srečen, da v družini ne sme biti nobenih konfliktov … nehamo biti pristni in začnemo igrati vlogo mame / očeta … pri tem pa nam spodleti ključna naloga staršev – vodenje. Na tokratnem večeru se bomo pogovarjali o pasteh sodobnega starševstva in iskali poti iz njih.

Familylab (družinski laboratorij) ponuja družinam podporo in pomoč pri razvoju starševske vloge, vendar na malo drugačen način kot smo vajeni od ’strokovnjakov za vzgojo’. Ne gre za kako novo metodo vzgajanja ali klasično šolo za starše, polno nasvetov o tem, kaj je najboljše za vašega otroka, pač pa ponuja navdih za nadaljnji razmislek in lastno raziskovanje. Vsaka družina je edinstvena, tako kot vsak posameznik, zato so vsaki starši sami največji strokovnjaki za svojo družino. Familylabova predavanja, delavnice in seminarji jim ta občutek lahko pomagajo okrepiti.

Predavanja – starševske večere vodi Marjana Škalič, psihologinja, mama treh otrok, sodelavka Familylab Slovenija. Predstavila bo naslovno tematiko, poslušalci pa bodo lahko postavljali vprašanja ali podelili z ostalimi svoje izkušnje.

DODATNE INFORMACIJE: Tadeja Dobaj, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.

Later Event: April 19
20. Dnevi knjige v Mariboru