Back to All Events

Novruz - Mednarodni festival mladih 2017Si pripravljen izkusiti nekaj novega, univerzalnega, še nikoli videnega? Bi želel skakati čez kres in tekati po ulicah, potrkati na vrata in tako dobiti majhna sladka presenečenja? Bi se želel preizkusiti v peki nacionalnih sladic kot sta shekerbura in baklava?

Pridruži se Mednarodnemu festivalu mladih v Azerbajdžanu in spoznaj njihovo tradicionalno kulturo ter podoživi z njimi njihov antični praznik Novruz - »Začetek pomladi«.

Vizija Festivala:

Na Festivalu bodo predstavniki evropskih držav seznanili udeležence s svojo obliko kulture, izrazili svoje poglede in mnenja o kulturi, o lokalni tradiciji in globalizaciji, kako se povezovati z glasbo in preko nje izražati sebe.

Osrednja tema Festivala bo odnos med različnimi kulturami ter sprejemanje le-teh in kako ohraniti mir na svetu. Spoznavali boste tudi tipične navade in običaje azerbajdžanske kulture in kako azerbaijdžanci praznujejo njihov tradicionalni praznikNovruz – začetek pomladi v Azerbajdžanu.


Prijave možne do: 20 februarja 2017
Datum poteka Festivala: 20-26 March 2017
Kraj: Baku, Azerbaijan
Cena prijave: 70 EUR (zajema: Nastanitev v hotelu 4*, hrana, lokalni prevoz, delavnice na festivalu)
Organizator: AEGEE–Bakı | www.aegee-baki.org

Več INFO in PRIJAVA nahttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeqPtZ6y7rMU5xIGTA9bUTA81K0K9GmmP3fOJptI6IFJZk65Q/viewform?c=0&w=1