Back to All Events

Ožuljeni jezik – praznični mariborski pesniški slam

  • Wetrinsky 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
jezik 21.12..jpg

MKC Črka in Slam zverine te lepo vabimo, da se nam pridružiš na odru ali v občinstvu 😍 na decembrskem Ožuljenem jeziku 😍 v četrtek, 21. 12., ob 19h v klubu Wetrinsky.

Pesniki in pesnice se bodo predstavili v dveh krogih, v tretjega se bosta uvrstila dva z najvišjimi ocenami, ki se bosta pomerila za več kot laskavi naziv zmagovalca ali zmagovalke meseca decembra.

Legendarna moderatorka večera: Mojca Pibernik
Literarni gost: Gregor Podlogar
Gosta bo predstavila: radovedna Helena Zemljič

Pravila za nastope so:
🎙 s seboj prinesi tri svoje pesmi,
🎙 če pesmi ne znaš na pamet dobiš klobuk,
🎙 pesem naj traja največ 3 minute in
🎙 na odru samo jezikaš, brez rekvizitov, glasbil in kostumov.

🎩 Klobuk bo avtorsko delo mladih oblikovalcev z visokošolskega študijskega programa Tehnologije tekstilnega oblikovanja z mariborske Fakulteta za strojništvo UM.

💶 Za poslušanje odštejemo 3 EUR, za nastopanje pa nobenega, le prijaviti se je treba. Na ozuljenijezik@gmail.com, kot ZS sporočilo Slam zverinam ali pri vhodu pol ure pred začetkom. Roar!

🌟 O našem gostu 🌟
Gregor Podlogar (1974) je doštudiral filozofijo na ljubljanski Filozofski fakulteti, kasneje je bil kot urednik zaposlen na Radiu Slovenija (program ARS). Objavil je sledeče pesniške zbirke: Naselitve (1997), Vrtoglavica zanosa (2002), Oda na manhatnski aveniji (2003, skupaj s Primožem Čučnikom in Žigo Karižem), Milijon sekund bliže (2006), Vesela nova ušesa (2010) ter Svet in svet (2016), ki je bila uvrščena na kritiški festival Pranger in nominirana za Veronikino nagrado. Je član LUD Literatura, Društva slovenskih pisateljev in Slovenskega centra PEN. Prevedel je Narayanov roman Vodnik (CZ, 2007) in nekaj sodobne ameriške poezije (npr. Christiana Hawkeyja, Lauro Solomon, Paula Killebrewja idr.). Trenutno živi in dela na Dunaju.

✍ Za v beležko: Naslednji slam bo šele februarja! Takle mamo, tudi mi rabimo malo pavze za nov navdih. Dobimo se 15. februarja!

🖱 Obišči tudi:
http://mkc.si/slam-poezija
Fb: Mkc Črka, Slam zverine, SiSlam

Dogodek organizirajo Mkc Maribor – Mkc Črka in Slam zverine, v sodelovanju z Banda Ferdamana, Narodnim domom Maribor – Vetrinjski dvor, klubom Wetrinsky in Fakulteta za strojništvo UM ter s finančno podporo Mestna občina Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in športUrad RS za mladino.