Back to All Events

Literarni zdaj-trk / Druge besede: Gregor Lozar

  • KID Kibla 9 Ulica kneza Koclja Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
zajtrk 18.12..jpg

Literarni večeri v Kibli v sklopu projekta Literarni zdaj-trk / Druge besede v decembru ponujajo zanimiv izbor slovenskih avtorjev/-ic predvsem srednje generacije.

Druge besede povezuje Tonja Jelen, gost pa je Gregor Lozar.

Gregor Lozar (1980) živi in dela v Mariboru. Je predvsem pisatelj, ki ga mikata tudi poezija in dramatika. Njegova literarna pot se začne v srednji šoli. Svoja dela objavlja v literarnih revijah (Dialogi), pri Katedri je mesečno objavljal zgodbe, je tudi pisec spremnih besedil, urejal je literarno oddajo na radiu MARŠ. Do sedaj je objavil kratke zgodbe Spačene (Litera, 2009). V soavtorstvu je izšla še pravljica Zmajeve solze: pravljica za pogumne otroke (ZKD Murska Sobota, 2004). Sam zase pravi, da je s tem, ko je napisal knjigo, upravičil svoje življenje. S kratkimi zgodbami Gregor Lozar navdušuje na proznih mnogobojih. Lozar je mojster slikovitega opisovanja nekoliko bizarnih, spačenih situacij, ki jih začini z obilico humorja, ta pa je v slovenski literaturi več kot dobrodošel.

Vstopnine ni, vabljene in vabljeni! Literarno bo!

Produkcija: Društvo za sodobno umetnost X-OP
Koproducenti: Kulturno-izobraževalno društvo KIBLA, Združenje za umetnost in avdio-vizualno produkcijo KODA MODRO
Podpora: Mestna občina Maribor, Ministrstvo za kulturo, Zavod za zaposlovanje, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Info:
Tonja Jelen
jelen.tonja@gmail.com
in
Peter-Tomaz.Dobrila@x-op.eu

Later Event: December 19
Zdravo na zabavo: Jutranjček