Back to All Events

DELAVNICE DOMAČE KOZMETIKE


  • Dom ustvarjalnosti mladih Maribor 16 Razlagova ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
24131272_1591023890960092_3608559790137554255_n.jpg

V okviru Večgeneracijskega centra Štajerska pri ZPM Maribor želimo razširiti in poglobiti tudi dejavnosti vezane na varstvo okolja in ohranjanje narave, spodbujanju zdravega načina življenja, samooskrbe in nepotrošniške miselnosti. Med drugim želimo odraslim in otrokom pokazati ter jih naučiti, kako lahko iz naravnih materialov marsikaj izdelajo sami, pri tem pa prihranijo denar, varujejo okolje in bolj zdravo živijo.

V decembru tako pripravljamo več delavnic domače kozmetike. Izdelovali bomo mila, balzame za ustnice, mazila in naravna čistila. Ker se bliža čas obdarovanj, bodo delavnice morda tudi spodbuda, da letos sami izdelamo darila za naše bližnje.
Delavnice bo vodila Katra Petre, univ. dipl. biotehnologinja, ki pravi, da naravni izdelki niso tako učinkoviti na kratek rok kot kemično obdelani, njihova poglavitna prednost pa se izkaže pri daljši uporabi. Naravni izdelki namreč ne blažijo samo simptomov, ampak tudi vzroke za nastanek nepravilnosti na koži.

IZDELOVANJE MIL (za mladostnike) – petek, 1. december 2017, ob 14. uri, v Dnevnem centru CSD Ruše (Šolska ulica 16a).

S tehniko vlivanja si bodo mladi izdelali milo po svojih željah. Izbirali bodo lahko med različnimi barvami (micami), suhimi svetovi, začimbami in dišavami.

NARAVNA ČISTILA (za odrasle) – četrtek, 7. december 2017, ob 17. uri, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16).

S kemičnimi čistili v svoj dom vnašamo največ zdravju škodljivih snovi, zato bo znanje kako izdelati naravna čistila, dobrodošlo. Udeleženci delavnice bodo izvedeli, kako izdelati tekoči detergent in prašek za pranje perila, tablete za čiščenje straniščne školjke, tablete za strojno pomivanje posode ... Na delavnico je potrebno prinesti očiščen kozarec za vlaganje (0,5 l).

MAZILA (za odrasle) – četrtek, 14. december 2017, ob 17. uri, v Domu ustvarjalnosti mladih
Maribor (Razlagova ulica 16).

Seznanili se bomo z blagodejnimi učinki rastlin za kožo, kako iz njih izdelamo macerate oz. oljne izvlečke, kakšna je razlika med hladno tehniko izdelovanja mazil in tehniko s segrevanjem, izdelali pa si bomo mazilo za občutljivo kožo.

MILA IN BALZAMI ZA USTNICE (za otroke) – četrtek in petek, 28. in 29. december, ob 13. uri, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova ulica 16).

Med novoletnimi počitnicami si bodo domačo kozmetiko lahko izdelali tudi otroci. V četrtek bomo izdelovali mila iz poljubnih začimb in dišavnic, v petek pa balzam za ustnice iz zdravilnih sestavin.

Udeležba na vseh delavnicah je brezplačna, prijave zbiramo na tel. št. 02 229 94 50, 040 433 511 ali na e-naslovu info.dum@zpm-mb.si.

Dodatne informacije: Tadeja Dobaj, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.

Earlier Event: November 30
Kako v tujino?!