Back to All Events

ŠOLA ANIMIRANEGA FILMA/ENIMATION school

  • Vetrinjski dvor Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor, Slovenia (map)
animiran 6.11..jpg

ŠOLA ANIMIRANEGA FILMA/ENIMATION school
Marsova izba, Vetrinjski dvor, 16.30–19.00
8 +, mladina, odrasli

Vsakega od nas so v otroštvu zagotovo zaznamovale tudi risanke. Pa ste pomislili, da bi se lahko sami poskusili v vlogi ustvarjalca, ustvarjalke animiranega filma?

ENIMATION school je izobraževalni program, kjer lahko svoje sanje s pravo mero domišljije uresničite v čisto pravem animiranem filmu.
V ENIMATION school boste spoznali različne tehnike, ki jih uporabljamo pri animaciji, in se podrobneje seznanili z vsako fazo nastajanja animiranega filma.

Pod vodstvom izkušene mentorice animacije za otroke in mladino, mag. Hane Repše, se boste poglobili v svet zgodb oživljenih na platnu, od ideje do filma. Spoznali boste lik in scenografijo, animacijo, kjer sta pomembna gibanje in čas, video montažo in se spopadli s produkcijo.

V trimesečnem sklopu, kolikor traja ENIMATION school, bodo sodelovali tudi gostujoči mentorji.

Šola je namenjena tako otrokom in mladim kot tudi odraslim, ki se želijo izobraževati v umetnosti animiranega filma. Animirani filmi, ki jih ustvarjajo udeleženci v ENIMATION school, sodelujejo na filmskih festivalih, tekmovalnih in ljubiteljskih, širom po svetu.

Šola bo potekala tri mesece v jesenskem času, nova edicija pa tri mesece spomladi, ob torkih od 16.30 do 19. ure.
Več informacij dobite na telefonski številki 041 556 332 (Hana).

ENIMATION school se izvaja pod okriljem Društva za razvoj filmske kulture v sodelovanju z Zavodom MARS Maribor. Delno ga financira Slovenski filmski center.