Back to All Events

Kako v tujino?!

  • Štuk 83 Gosposvetska cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
štuk.jpg

Pravijo, da je najlepše doma. Se strinjaš? Ali pa bi bilo lepše na študijski izmenjavi v Španiji, v Nemčiji, na Poljskem? Kaj pa na profesionalni praksi na Kitajskem, v Egiptu, v Kanadi? Ali pa samo na poletnem delu na Novi Zelandiji ali v ZDA? Bi bil morda bolj zadovoljen pri opravljanju prostovoljstva v državah tretjega sveta ali pa kar v sosednjih državah?

Nekaj podobnih izkušenj bomo spoznali na dogodku Kako v tujino?, ki ga pripravlja Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Ker pa dogodivščine v tujini ne potekajo zmeraj gladko in brez komplikacij, ti bomo na okrogli mizi skupaj s sogovorniki, ki so tujino že izkusili na lastni koži, predstavili nekaj zapletov, s katerimi se študentje pogosto srečajo na takšnih izmenjavah ter kako se z njimi uspešno soočiti. Dotaknili se bomo tudi tem kot so iskanje najcenejših prevoznih sredstev, iskanje stanovanj v tujini, prilagajanje na tuj jezik, novo kulturo in drugačen način študija, obvladovanje financ in še mnogo drugega.

LETOŠNJA NOVOST: Po okrogli mizi se lahko pridružiš prej omenjenim študentom ob brezplačni kavi ali čaju in jim postaviš vprašanja glede odhoda v tujino ali pa samo poklepetaš o njihovih in morda tudi lastnih izkušnjah s tujino. Izkoristi priložnost, naveži stike in poišči odgovore na vprašanja, ki te težijo! V sklopu dogodka bo potekala tudi “mednarodna tržnica”, kjer se bodo predstavljale mednarodne študentske organizacije in društva, ki že vrsto let omogočajo mladim čim lažjo pridobitev izkušenj v tujini - BEST, AIESEC, AEGEE, IAESTE, STA, ESN in Infopeka (EVS).

Mednarodna društva in organizacije omogočajo prakse, prostovoljstva, poletno delo, kratke izmenjave, študijske izmenjave in konference v tujini. Če si želiš izvedeti kaj več o tem, se oglasi na stojnicah in vprašaj, kako ti lahko pomagajo in kaj potrebuješ za odhod v tujino.

// Program dogodka //
- 17:30 – 20:00: »mednarodna tržnica«;
- 18:00: začetek z uvodnim nagovorom in kratko predstavitvijo izkušenj sodelujočih študentov;
- 18:10 – 19:30: okrogla miza;
- 19.30: neformalen klepet ob kavi ali čaju s študenti, ki so sodelovali pri okrogli mizi.

Na mednarodni tržnici se bo predstavljal tudi Oddelek za mednarodno sodelovanje ŠOUM. Ustavi se pred našo stojnico, sodeluj v nagradni igri in se poteguj za enodnevni izlet v predbožično Budimpešto! :)

Earlier Event: November 27
Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2017
Later Event: December 1
DELAVNICE DOMAČE KOZMETIKE