Back to All Events

7. StopTrik vabi na WORKSHOT 2017: Odmevi z zidu v ozadju

  • Pekarna Magdalenske Mreže 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
workshop stop trik.jpg

Tako kot vsako leto vabi festival stop motion animacije MFF StopTrik (5. - 8. 10. 2017) vse entuziaste 3-D ročno izdelanih animiranih filmov, da sprostijo spontano energijo kreativnosti in se pridružijo delavnici stop motion animacije, ki jih bo letos vodila Laura Victoria Delgado, odlična animatorka in eksperimentalna filmarka iz Kolumbije. Med štiridnevnim festivalom v Mariboru vam bodo na voljo izvrstno mentorstvo, vsi potrebni pripomočki in navdihujoč filmski program ter najpomembneje od vsega − ustvarjali boste skupaj z udeleženci z vsega sveta. Končni izdelki delavnice bodo predstavljeni na zaključni slovesnosti 7. MFF StopTrik, v nedeljo 8. oktobra.

Izjava Laure Victorie Delgado:

Zamislila sem si, da skupaj ustvarimo stop motion animacijo po navdihu domišljijske stene starodavne jame kot praljudje, ki si utirajo pot skozi temo z majhnimi plamenicami, na nek način torej rojstvo animacije. Priklicati si predstavo jamske umetnosti in predstavljati si ljudi, kako z baklami raziskujejo jame, izostri sluh in odpre percepcijo vseh čutov. Časovno popotovanje po zgodovini človeštva skozi lastno predstavo o ljudeh, ki so začeli odkrivati in ustvarjati podobo v gibanju le s pomočjo svetlobe in premikanjem svojih teles v jamah. Ustvarjanje je ritualen proces. Raziskovanje in ustvarjanje podob v gibanju z osnovnimi elementi, svetlobo, temo in s človeškim rodom samim. In najpomembnejši izziv − najti telesnost teh elementov s pomočjo stop motion animacije.

5. oktober

Snovanje filmske ''zgradbe'': nekakšen zgodboris in zvočna pravila, ki bodo usmerjala ustvarjalni proces. Prvi dan bomo predebatirali besedilo o izvoru ustvarjanja podob in predstavili temeljne elemente, s katerimi bomo delali − svetlobne vire, s katerimi bomo ustvarjali sence. Glavni cilj je razmejiti pravila, po katerih se bomo ravnali med procesom animiranja. Če nam bo po vsem tem ostalo še kaj energije, bomo kar pričeli z animiranjem ...

6. oktober

Snemanje. Animiranje v temnem prostoru z različnimi svetlobnimi viri v skladu s pravili, ki jih bomo določili prvi dan.

7. oktober

Tretji dan bomo posneli zvok − to je drugi pomembni del filma. Zatem sledi montaža.

8. oktober

Zadnji dan se bomo posvetili preostalim zaključnim zagatam, zatem pa bo končni izdelek predstavljen publiki v obliki projekcije med zaključno slovesnostjo.

Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima stop motion animacija.

Kontakt: brina.fekonja@gmail.com

Cena udeležbe: 40 €

Prosimo, da plačilo nakažeš na račun:

Zavod za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže

Maribor, Ob železnici 8, 2000 Maribor, Slovenia

IBAN: SI56045150000318668

SWIFT: KBMASI2X

Banka: Nova KBM d. d., Ul. Vita Kraigherja 4, 2505 Maribor

Namen: Tvoje Ime in Priimek + workshot

Earlier Event: October 5
FILM: 7. StopTrik MFF
Later Event: October 6
MFRU 2017: zaupanje.2 / trust.2