Back to All Events

Ožuljeni jezik – otvoritev 3. sezone

  • Wetrinsky 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
ožuljen jezik otvoritev.jpg

Brrrr! Jesen je z veliko gotovostjo prišla v naše mesto. 🌬 Ogreje nas lahko samo pribita in podžgana poezija!

Mkc Črka in Slam zverine te lepo vabimo, da se nam pridružiš na odru ali v občinstvu na naslednjem Ožuljenem jeziku.
Dobimo se v četrtek, 19. oktobra ob 19. uri v klubu Wetrinsky.
Med nastopi pesnikov in pesnic vas bo zabavala naša legendarna Mojca Pibernik.
Kot literarni gost se nam bo pridružil Dani Bedrač.

Za poslušanje odštejemo 3 EUR, za nastopanje pa nobenega, le prijaviti se je treba: na ozuljenijezik@gmail.com, kot ZS sporočilo Slam zverinam ali pri vhodu pol ure pred začetkom.

Pravila so:
🎙 s seboj prinesi tri svoje pesmi,
🎙 če pesmi ne znaš na pamet dobiš klobuk,
🎙 pesem naj traja največ 3 minute in
🎙 na odru samo jezikaš, brez rekvizitov, glasbil in kostumov.

Pesniki in pesnice se bodo predstavili v dveh krogih, v tretjega pa se bosta uvrstila dva z najvišjimi ocenami, ki se bosta pomerila za več kot laskavi naziv zmagovalca ali zmagovalke meseca oktobra. Roar!

🌟 O našem gostu 🌟
Dani Bedrač (1954) je pesnik, kantavtor in komponist. S poezijo in glasbo se spogleduje že iz gimnazijskih let. Je vodja glasbene skupine Kladivo, Konj & voda, ki po tridesetletnem premoru spet deluje, ukvarja pa se tudi z raziskavami zvoka v elektronski glasbi. Bil je (so)urednik književne revije Vpogled, organizator literarnih delavnic in kulturnih dogodkov ter mentor mlajšim ustvarjalcem. Izdal je sedem pesniških zbirk in eno novelo, občasno pa piše tudi uvodnike in recenzije. Poezijo redno objavlja v številnih literarnih revijah in zbornikih doma in v tujini. Zadnja leta živi in ustvarja v Celju.

✍ Za v beležko: Naslednji slam bo 16. novembra. Dan prej, 15. novembra, bo potekala tudi delavnica nastopanja s slam poezijo z nekdanjim avstrijskim prvakom in slam moderatorjem Markusom Koschuhom!

🖱 Obišči tudi:
http://mkc.si/slam-poezija
Fb: Mkc Črka, Slam zverine, SiSlam

Dogodek organizirajo Mkc Maribor – Mkc Črka in Slam zverine, v sodelovanju z Banda Ferdamana, Narodnim domom Maribor – Vetrinjski dvor in klubom Wetrinsky ter s finančno podporo Mestna občina Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino.