Back to All Events

MEDNARODNA MLADINSKA KONFERENCA MARIBOR – NOVI SAD


  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
MBNS.jpg

Maribor je kot Evropska prestolnica mladih 2013 član mednarodne mreže Network of European Youth Capitals (NEYC), kar pomeni, da imamo priložnost za neposredne stike z mladinskimi organizacijami iz mest, ki so ali še bodo nosila ta pomemben naziv.

Evropska prestolnica mladih 2019 bo Novi Sad (Srbija) in zaradi kulturne povezanosti ter geografske dostopnosti smo se z namenom mreženja in izmenjave dobrih praks odločili organizirati Mednarodno mladinsko konferenco MARIBOR – NOVI SAD, ki se bo kot zaključno dejanje Festivala Mladi Maribor odvijala 13. in 14. oktobra 2017 v Mariboru, v prostorih MKC Maribor in drugih mladinskih prostorih v mestu.  Pravkar v Novem Sadu, v organizaciji Mladinskega kluba OPENS, ki je zadolžen za načrtovanje in izvedbo Evropske prestolnice mladih 2019, poteka podoben poziv, na katerem zbirajo 12 predstavnikov (12 sedežev v kombiju in avtomobilu) različnih mladinskih organizacij oz. organizacij za mlade, ki se bodo udeležili te konference.

CILJ: Skupajrazviti vsaj 3 skupne projekte in jih uspešno prijaviti na evropske (mednarodne) razpise za leto 2019

Ciljna skupina: predstavniki aktivnih mladinskih organizacij iz različnih področij; npr. mladinska participacija, mobilnost, stanovanjska problematika, zaposlovanje, mladi z manj priložnostmi, kreativne industrije

Vabimo torej vse predstavnike mariborskih mladinskih organizacij, ki imate ambicije po mednarodnem mladinskem projektnem povezovanju, da se prijavite na 1 in pol dnevni dogodek (prijavnica je spodaj)!

Natančen urnik dogodka vam bomo prijavljenim organizacijam/udeležencem sporočili ob zaključku prijav, okvirno pa bo srečanje potekalo takole:

Petek, 13. 10. 2017, DOPOLDAN - Ogledi mladinskih prostorov v Mariboru

Petek, 13. 10. 2017, POPOLDAN - Predstavitve projektov in programov mladinskih organizacij iz Maribora in Novega Sada, dobrih praks EPM2013 in koncepta EPM2019

Petek, 13. 10. 2017, ZVEČER - Neformalno druženje

Sobota, 14. 10. 2017, DOPOLDAN - Delavnica "Od ideje do projekta"*

Delovna jezika na konferenci bosta slovenski in srbski, po potrebi bomo uporabljali angleški jezik.

PRIJAVE SO OBVEZNE, ROK: Petek, 6. 10. 2017, PRIJAVNI OBRAZEC PA IZPOLNITE TUKAJ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHt7BMvb4p795ogpQ1ojs3YHNc49MQdYluZq7RN0qzhY89gw/viewform?usp=sf_link

* V okviru delavnice bo predstavljen pomen strateškega razmišljanja in poznavanja evropskih politik pri pripravi projektnih predlogov. Udeleženci se bodo seznanili z eno izmed metod identifikacije projektnih idej ter pri tem prepoznali nujnost oprave temeljite problemske analize. Skozi delavnico bodo predstavljeni ključni elementi tipičnega projektnega obrazca. 

Predavatelj: Dejan Bogdan (direktor Zavoda PIP)

Organizacija: Mladi Maribor, MKC Maribor, Mladinski klub OPENS Novi Sad, Zavod PIP Maribor

Later Event: October 14
Mesto riše!