Back to All Events

Otvoritev Enimation festivala

  • Lutkovno gledališče Maribor Vojašniški trg 2A, 2000 Maribor, Slovenia (map)

V svojem 7. letu je mednarodni festival otroškega in mladinskega filma iz Malega slona zrastel v ENIMATION festival, na katerega je prispelo kar 231 filmov iz 23 držav.

To je velik festival, ki dela majhne, a pomembne korake za vzgajanje v kulturi, v mesto pa pripelje kvaliteten filmski program, ki ga obišče več kot 1500 otrok, mladih, odraslih in pedagogov.

Zato vas srčno vabimo na svečano otvoritev, ki bo

V ČETRTEK, 12. OKTOBRA 2017, OB 19. URI, V VELIKI DVORANI LUTKOVNEGA GLEDALIŠČA MARIBOR,

ki že drugo leto zapored gosti velik del festivala.

Program otvoritve ENIMATION festivala sestavljajo POZDRAV, PROJEKCIJE FILMOV iz kategorije tekmovalnega programa MAXI I, filmskih ustvarjalcev starih od 15 do 19 let, in ULIČNI PERFORMANS SVETLOBA IN ISKRE, v izvedbi Tovarishia dance company iz KD Center plesa. Koreografinja Amy Anne Kennedy.

Svetloba, ki jo nosimo s seboj, svetloba, ki si jo želimo deliti z drugimi. Osvetliti temno plat našega vsakdana. Pričarati nekaj magije, melanholije, filma. Več ko spustimo svetlobe vase, več je lahko damo naprej! Performans, ki se na eni strani dotika iluzije, na drugi strani pa išče iskre v sami biti posameznika, saj so le-te pomembne, da se življenje odvije naprej, na bolje, ali kamorkoli že. Koreografinja in plesalci jih vztrajno iščejo!

Ko ugasnejo luči v dvorani in nas svetloba z velikega platna preseli v prostranstva ustvarjalnosti.

Gibljive slike – ENIMATION festival dela premike!

Društvo za razvoj filmske kulture,
ENIMATION festival

enimation.jpg