Back to All Events

MI2 pišema poezijo

  • Univerzitetna knjižnica Maribor 10 Gospejna ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
MI2 pišema poezije.jpg

Avtorska besedila so po mnenju mnogih glasbenih kritikov in poslušalcev eden od zaščitnih znakov in močnejših strani skupine Mi2. Tudi zato sta se Jernej (Dimek) in Tone (Tonč) že leta 2002 odločila, da izbor svojih najljubših in najbolj znanih tekstov iz prvih štirih plošč izdata tudi v knjižni obliki ter jih na ta način javnosti približata še na drug način. V pesniški zbirki z naslovom MI2 PIŠEMA POEZIJE, BORI JIH PA RIŠE je zbranih 26 besedil, vsakemu izmed njih pa je dodana tudi tematska karikatura oz. ilustracija celjskega umetnika Borivoja-Borija Zupančiča. Besedila in ilustracije tako skupaj (ob spremnih besedah Jureta Potokarja in akademika dr. Matjaža Kmecla) tvorijo zanimivo in svežo pesniško zbirko, ki prvenstveno sicer sodi na področje rockovske poezije, a obenem briše oz. presega meje med različnimi vidiki urbane, popularne, a vendarle nekonvencionalne ustvarjalnosti.

V začetku leta 2010 pa sta pri mariborski založbi Litera luč sveta zagledali dve knjižni novosti, ki predstavljata nepogrešljivo branje za vsakega ljubitelja in simpatizerja skupine Mi2. Celjski literat Mohor Hudej se v BIOGRAFIJI skupine sprehodi skozi mi2jevsko preteklost, vse od odraščanja, preko prvih glasbenih začetkov, do nastanka in razvoja skupine. Skoraj 250 duhovito in z literarnim presežkom napisanih strani ne pripoveduje le zgodbe nekega ansambla in njegovih članov, temveč predstavlja tudi svojevrsten sociološki in kulturno -zgodovinski vpogled v čas in prostor odraščanja neke generacije.

V tokratni izvedbi nepogrešljive slovenske glasbene skupine za mlade v Mariboru pripravljamo zelo zanimiv glasbeno literarni dogodek, v katerem boste uživali glasbeni kot literarni navdušenci.

Organizacija: ŠOUM