Intenzivna klovnovska delavnica
Apr
20
to Apr 22

Intenzivna klovnovska delavnica

klovni.jpg

O delavnici

Kot obstaja veliko mnenj o tem kaj klovn kot gledališki žanr je, obstaja tudi veliko pristopov do klovnovstva kot gledališke prakse. Na delavnici boste izhajali iz metode, ki jo je razvil (in še vedno razvija) italijanski pedagog Giovanni Fusetti. Ta klovnovstvo prepleta s tradicijo fizičnega gledališča Jacquesa Lecoqua in prakso somatske psihologije.

Jacques Lecoq je pristopil k rdečemu nosu kot najmanjši gledališki maski. V skladu z njegovo zapuščino boste na delavnici tako najprej osvajali osnovne principe igre z gledališko masko: kontakt z občinstvom, artikulacijo, stopnje odrske prezence in dihanje.

Udeleženci bodo nato v sodelovanju s pedagogoma analizirali telesno dinamiko vsakega udeleženca – njihov ritem, korak, gibalne vzorce, itn. - in raziskovali njihove gibalne vzorce in fizično prezenco. Ta proces omogoča aktivno zavedanje lastnega fizičnega izraza, ki ga potem transformiramo (transpersonaliziramo ali (za)maskiramo) preko amplifikacije in igre v klovnovsko stanje.

Na koncu delavnico zaključimo z solo improvizacijami in improvizacijami v dvojicah preko katerih dodatno razširjamo novo nastale klovnovske karakterje in odpiramo poglavje ustvarjanja odrskega materiala preko klovnovskega stanja in igre.

Učitelja
Alenka Marinič (SLO) in Justin Durel (ZDA) sta neodvisna gledališka ustvarjalca, ki sta kot avtorja, režiserja in igralca sodelovala pri številnih gledaliških projektih v Evropi in Severni Ameriki. Od leta 2013, ko sta zaključila triletno šolanje na mednarodni šoli fizičnega gledališča Helikos v Firencah pod mentorstvom pedagoga Giovannija Fusettija, razvijata skupno pedagoško vizijo. Ta temelji na zapuščini Jacquesa Lecoqa, torej raziskuje gledališče in igro skozi perspektivo fizičnega gledališča, s poudarkom na iskanju ravnovesja med tehniko in igro. Kot učitelja poučujeta v Evropi in Severni Ameriki.

O pedagogiki

Zakoni gibanja določajo orodja, ki jih igralci uporabljajo pri igri. Uporabi teh orodij pravimo tehnika. Ko se igralec poigrava s temi orodji, pravimo, da (se) igralec igra. Poleg raziskovanje diha, prostorskega zavedanja, različnih telesnih drž, gest in telesne govorice, se pedagogika učiteljskega tandema Durel-Marinič osredotoča na točko, ko se tehnika in igrivost srečata.

Cena
Zgodnje prijave: 75 EUR, za prijave do 30.03.2018
Polna cena: 90 EUR
Polog: 25 EUR, plačilo pologa je pogoj za prijavo in se v primeru neudeležbe ne vrača.

Na delavnici je tudi omejeno število mest z nižjo ceno in sicer na podlagi izmenjave za drugo delo. Za nižjo ceno delavnice se lahko dogovorimo v primeru, če udeleženec/ka ponudi:

- fotografiranje določenih delov delavnice
- pomoč pri organizaciji delavnice in drugih dogodkih

Več informacij in prijave: hystericus.globus@gmail.com

Delavnica se bo zgodila v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže in Vetrinjskim dvorom.

View Event →
EPICENTER FERI LAN 16
Apr
21
to Apr 22

EPICENTER FERI LAN 16

 
ec16-feri-1080p-1024x576.png
 

Največji slovenski gaming dogodek se vrača v Maribor – a se istočasno seli na novo, bolj moderno in večjo lokacijo, na Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI UM), kjer bo 21. in 22. aprila 2018 tekmovalo in se zabavalo več kot 350 gamerjev!

PREDVIDENA ČASOVNICA

Sobota, 21. april 2018
10.00 – Odprtje lokacije za igralce in obiskovalce
10.30 – Pričetek Hearthstone turnirja
13.00 – Pričetek Counter Strike: Global Offensive turnirja
14.00 – Pričetek Rocket League, PUBG in Fortnite turnirjev
14.00 – Pričetek FIFA 18 PS4 turnirja
18.00 – 19.30 – Skupinski premor turnirjev (hrana, pijača, itn.)
22.00 – Pričetek Counter Strike: Global Offensive Amateur turnirja
23.00 – Predviden konec turnirjev v Rocket League, FIFA 18, zaključek prvega turnirskega dne CS:GO turnirja
24.00 – Predviden konec turnirja v Hearthstone

Nedelja, 22. april 2018
10.00 – Pričetek League of Legends turnirja
10.00 – Pričetek izločilnih tekem Counter Strike: Global Offensive
13.00 – Pričetek PES 2018 PS4 turnirja
18.00 – Zaključek EPICENTER LAN 16

Končna časovnica dogodka bo objavljena 7 dni pred pričetkom dogodka.

EPICENTER LAN je serija tekmovalnih, a vseeno sproščenih igričarskih dogodkov – lanpartyjev. Danes je njihov cilj še naprej podirati vse slovenske rekorde o velikosti gaming turnirjev, nadaljevati z organizacijo kvalitetnih vsebin za gamerje, ne za osebno okoriščanje in zagotavljati gledalcem doma najboljšo možno izkušnjo gledanja livestreamov iz prizorišča. V prihodnosti želijo v okvir dogodkov vključiti tudi druge, žanrsko povezane dejavnosti in s povezovanjem dvigovati nivo skupnosti.

Vstopnine za obiskovalce EPICENTER LAN 16 ni, vstop je brezplačen. 
Več informacij o dogodku najdete na tej povezavi. 

View Event →
20. let Društva salezijanski mladinski center Maribor
Apr
22
10:30 AM10:30

20. let Društva salezijanski mladinski center Maribor

 
smc.jpg
 

Za (nekdanje) animatorje!

Letos teče že 20. leto, odkar je bilo ustanovljeno Društvo SMC Maribor! 
22.4.1998 so ustanovni člani podpisali ustanovno listino in njihova zgodba se je začela pisati. 
V teh dvajsetih letih se je zgodilo mnogo stvari. Prostori društva so se preselili k lipi, vagon je dobil mesto ob novih igriščih, na katerih je prav tako veselo in mladinski center je dobil nove prostore, igralnico in večnamensko dvorano, ki kar pokajo od življenja in veselja.
Vse njihove zgodbe so pisale in napisale resničnost, ki jo mladinski center živi danes in prav zato bi radi tudi z vami obujali spomine na preteklost in se veselili novih, ki jih bodo pisale mlajše generacije ter se veselili ob našem 20. rojstnem dnevu.

Pridruži se jim 22.4.2018, ko bodo ob 10:30 skupaj darovali sv. mašo, se spomnili skupnih začetkov, pozdravili stare obraze in se posladkali ob kavici in prigrizkih pod lipo – skoraj tako, kot nekoč!

View Event →
Predstavitev programa AuPair v ZDA
Apr
23
3:00 PM15:00

Predstavitev programa AuPair v ZDA

 
KC.png
 
 • Kdaj: ponedeljek, 23. april 2018, ob 15:00
 • Traja: 90 minut
 • Kje: Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor, dvorana Južni stolp
 • Izvajalec: Boštjan Gasser, New Intelligence Slovenija
 • Univerza/fakulteta: Univerza v Mariboru

Karierni center Univerze v Mariboru in agencija New Intelligence Slovenija vabita vse, ki iščete nova znanja, praktično izpopolnjevanje in izkušnjo multikulturnosti na predstavitev programa AuPair v ZDA. na predstavitvi boste spoznali:

 • program AuPair v ZDA;
 • pogoje in postopek za prijavo;
 • potek izbire udeleženca;
 • prednosti in ugodnosti udeležencev v programu.

Agencija, ki želi svoje poslanstvo in programe narediti kar najbolj prepoznavne med vsemi mladimi, ki imajo potrebna znanja in (predvsem) sposobnosti ter jim predstavlja delo z otroki in mladimi izziv, podarja vsem rijavljenim v program Au Pair in the US do konca meseca maja 2018 popust v višini 100$ (zato cena le 800$ z že vključeno letalsko karto, ezgodnim avaranjem, 4-5 dnevnim šolanjem na AuPair akademiji v New Yorku in šolnino v višini 500$ za izobraževalni program po vaši izbiri).

View Event →
Jutranjček / Aktivna študentska pomlad
Apr
24
7:30 AM07:30

Jutranjček / Aktivna študentska pomlad

 
jutro.jpg
 

Se tudi ti pred faksom želiš razmigati, pustiti zmasirati in pojesti zdrav zajtrk v prijetni družbi? Po prestolnicah širom sveta so te zabave zelo priljubljene in obiskane, zato so se pri ŠOUM odločili, da jih pripeljejo tudi v Maribor. A prideš na Jutranjčka? Zjutraj samo vstaneš, umiješ zobe in se oblečeš - potem pa greš na ŠTUK-a, kjer ti ponudijo: 
- SMUTI DOBRODOŠLICE
- BREZPLAČNI ZDRAVI ZAJTRK - KRATKO SPROSTITVENO MASAŽO
- PLES/JUTRANJO TELOVADBO in DRUŽENJE ob DOBRI GLASBI

Dogodek je brezplačen in predhodne prijave niso potrebne. Prireditev izvaja Slovenska Zveza za Javno Zdravje, Okolje in Tobačno Kontrolo v sklopu projekta ZDRAVO NA ZABAVO za promocijo zdravega življenjskega sloga in opuščanje škodljivih razvad, v sodelovanju s ŠOUM in Štuk-om. Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.

Dogodek poteka v sklopu programa "Študentska aktivna pomlad". Vse dogodke in informacije najdete na www.soum.si/aktivnapomlad

View Event →
Študentski "FIT Izziv"
Apr
24
1:00 PM13:00

Študentski "FIT Izziv"

 
fit.jpg
 

Preizkusi svoje zmogljivosti in tekmovalni naboj na zdrav in zabaven način, v dobri družbi in z obilo dobre glasbe. S pomočjo športnega strokovnjaka vas bomo vodili skozi preizkus in na praktičen, predvsem pa zabaven način, predstavili tehnike bootcamp/cross fit /urbani gladiator, preizkusili pa se boste lahko tudi v premagovanju poligona z očali, ki simulirajo opitost. Naloge bodo temeljile na prvinah, kot so spretnost, ravnotežje, koordinacija ... Preizkusi svoj šesti čut! 

Udeleženci dobite privlačne majice, brisačke in aluminijaste bidone, na voljo pa bodo pa tudi osvežujoči naravni napitki. 

Prireditev izvaja Slovenska Zveza za Javno Zdravje, Okolje in Tobačno Kontrolo v sklopu projekta ZDRAVO NA ZABAVO za promocijo zdravega življenjskega sloga in opuščanje škodljivih razvad, v sodelovanju s ŠOUM-om in Štuk-om. Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS. 

PRIJAVE EKIP bodo ODPRTE KMALU! Zberi svojo 6-člansko ekipo in se prijavi!

Dogodek se ovija v sklopu programa "Študentska aktivna pomlad". Več o tem najdeš na www.soum.si/aktivnapomlad

View Event →
Učinkovita predstavitev delodajalcem
Apr
24
3:00 PM15:00

Učinkovita predstavitev delodajalcem

 • Kdaj: torek, 24. april 2018, ob 15:00
 • Traja: 90 minut
 • Kje: Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, 2000 Maribor, dvorana Borisa Podrecce
 • Izvajalec: Timotej Strnad, O.K. Consulting d.o.o.
 • Univerza/fakulteta: Univerza v Mariboru

Karierni center Univerze v Mariboru organizira delavnico, ki je namenjena predvsem študentom in diplomantom, ki so opravljali praktično usposabljanje v tujini ali bili na izmenjavi z namenom študija v tujini. Okvirna vsebina delavnice:

 • Kaj delodajalci iščejo v popolnoma novih kadrih?
 • Kakšne prednosti imamo, če smo se usposabljali v tujini?
 • Kako to izrazimo v pisni in kako v ustni obliki?
 • Kako narediti najboljši možni prvi in drugi vtis na bodočega delodajalca?

Prijava na tej povezavi.

View Event →
ČETRTI CUNJAMI
Apr
24
4:00 PM16:00

ČETRTI CUNJAMI

 
zpm_cunjami_novica_300x200px.jpg
 

V torek, 24. aprila 2018, Zveza prijateljev mladine Maribor vabi mlade, med 16. in 19. uro, v Dom ustvarjalnosti mladih Maribor (Razlagova 16), na četrto izmenjevalnico oblačil, tokrat z okroglo mizo o etični modi, fotografsko razstavo in delavnico Uporabi znova.

Gre za projekt, ki so ga lani začeli razvijati mladi v okviru dejavnosti Mladinskega centra DUM. Z njim želijo mlade spodbuditi k razmišljanju o negativnem vplivu tekstilne industrije na okolje in naše zdravje. Oblačila postajajo vedno večji problem našega okolja. Onesnaževanje se prične že pri pridelavi surovin, nadaljuje pri njihovi predelavi, proizvodnji končnega izdelka, transporta in konča pri ogromni količini zavrženih uporabljenih in celo neuporabljenih oblačil. Njihov slogan je: Misli eko, izmenjaj si obleko!

Tudi tokrat vabijo mlade, da prinesejo do 10 čistih, lepo ohranjenih kosov oblačil ali modnih dodatkov, ki jih nato lahko zamenjajo za druga, ki so jim všeč.

Spremljevalni program četrtega Cunjamija:

- Okrogla miza: "KDO DANES NAPRAVI VIDKU SRAJČICO" – ETIČNA MODA V SLOVENIJI
Na okroglo mizo so povabili vidne in vplivne predstavnike iz področja modne in tekstilne industrije, ki bodo obiskovalcem dali vpogled v tekstilno industrijo v Mariboru, Sloveniji in širše. Izpostaviti želijo življenjski cikel oblačila od začetka izdelave, probleme, ki nastopijo med proizvodnjo, vpliv tekstilne industrije na ljudi in okolje, kako ravnati z oblačilom, ko ga več ne uporabljamo, ponovna uporaba ... Predstavili bodo dobre prakse in alternativne načine nakupovanja in uporabe oblačil.
Gostje okrogle mize bodo: Lucie Görlichová (LUCI, etična moda), dr. doc. Sonja Šterman (Fakulteta za strojništvo – Oddelek za tekstilne materiale), Živa Lopatič (Pravična trgovina 3MUHE), Katja Sreš (Ekologi brez meja), Polona Červek  (RecyclingLab)
Moderatorki: Kornelija Kaurin in Urška Cotič. Okrogla miza bo potekala v živo tudi preko Facebooka (@ZPMMARIBOR).

- Otvoritev fotografske razstave: FAIR FOTO
Razstava mladih fotografov, ki želijo opozoriti na neetično delovanje modne industrije, ki izkorišča ljudi in okolje z namenom povečanja lastnih zaslužkov, in pokazati, da obstaja tudi druga možnost oblačenja. Razstava je rezultat sodelovalnja med Društvom fotografov Fotorama in nevladnima organizacijama Ustvarjalno zadrugo BUNA in Eko plemenom.

- Delavnica: UPORABI ZNOVA – IZDELAVA NAKITA IZ ODPADNEGA TEKSTILA
Nakit in modni dodatki iz rabljenega tekstila (verižice, zapestnice, obeski za ključe, šali ...).
Izvajalec: Društvo za razvijanje socialnih projektov in spodbujanje aktivnega življenja Aktivirajse).

Zadnji pomladni Cunjami bo potekal 29. maja, nato pa ponovno od septembra dalje.

Več na:  http://zpm-mb.si/novice-dogodki/cunjami-bodi-eko-izmenjaj-si-obleko/  
Dodatne informacije: Kornelija Kaurin, 02 229 69 13, kornelija@zpm-mb.si.

 

View Event →
Korak čez prag: Življenjepis
Apr
24
6:00 PM18:00

Korak čez prag: Življenjepis

 
cv.jpg
 

Veš kako pravilno napisati in oblikovati življenjepis, s katerim si boš zagotovil/a priložnost za razgovor? Kaj je tisto, ki prepriča delodajalca, da vas nanj povabi? Znaš svoja znanja ter izkušnje pisno izraziti v prijavi, motivacijskem pismu, CV-ju ali predstavitveni mapi?

Torkova delavnica v organizaciji Kluba mariborskih študentov in Pisarne, ki jo bo izvajala Mirjana Ivanuša-Bezjak bo namenjena prav temu! Kot predsednica Društva kadrovskih delavcev Maribora, Lenarta in Slovenske Bistrice dodobra pozna pričakovanja kadrovskih delavcev, zato vam bo znala svetovati in podati tudi praktične izkušnje. Na delavnici se bo izhajalo iz objave o prostem delovnem mestu in potem po korakih predstavilo in napisalo vse kar potrebujete za uspešno prijavo na želeno delovno mesto. 

S seboj prinesi svoj računalnik, primere življenjepisa, razne prijave za službo in motivacijska pisma.

Zaradi omejitve mest je prijava na to brezplačno delavnico obvezna: https://www.eventbrite.co.nz/e/korak-cez-prag-zivljenjepis-tickets-45081851030

View Event →
Pekarna Potopisi - Lizbona, Portugalska
Apr
25
7:00 PM19:00

Pekarna Potopisi - Lizbona, Portugalska

 
30123786_2006355389612277_988798413596363962_n.jpg
 

Pekarna Potopisi ponovno vabi na predstavitev potopisa, ki bo 25.4.2018 ob 19. uri v prostorih INFOPEKE, tokrat o turistifikaciji v Lizboni. To bo osebna zgodba in perspektiva Rafaela Peláeza, študenta, ki je živel v Lizboni med vrhuncem velikega turističnega razcveta.

Predstavitev bo potekala v angleškem jeziku. Vstop je prost!

Več INFO o dogodku najdete na tej povezavi.

View Event →
Kresovanje 2018 - Malečnik
Apr
30
to May 1

Kresovanje 2018 - Malečnik

 
 

Tudi letos Društvo mladih Malečnik, tokrat v sodelovanju s KS Malečnik-Ruperče, vabi na sedaj že drugo kresovanje v naši organizaciji.

Po lanskoletnem rekordnem obisku, so se v Društvu mladih Malečnik odločili, da tokrat organizacijo še bolj izpilijo in vam obiskovalcem omogočijo, da se imate več kot odlično. Dogodek bo ponovno v vsakem vremenu, za katerega pa verjamejo, da vam bo tudi letos naklonjeno. 

Vabljeni na prizorišče v PONEDELJEK, 30. 4. 2018, pred KS Malečnik-Ruperče, od 18.00 ure naprej.

Letos najprej s kratkim kulturnim programom ob prazniku dela, nato pa se pozno v noč zabavate ob mešanih ritmih naših Bratov Fluher. Tudi letos bo odlično poskrbljeno za pijačo in jedačo, tako da žejni in lačni ne boste. 

Več informacij najdete na tej povezavi. 

View Event →
Pozdravljamo 1. maj – največji praznik delovnih množic sveta!
May
1
11:00 AM11:00

Pozdravljamo 1. maj – največji praznik delovnih množic sveta!

 
enamaj.jpg
 

Pekarna Magdalenske mreže te vabi na kulturno prireditev, ki se bo odvila v torek, 1. 5. 2018, ob 11:00 na Trgu svobode v Mariboru. Naj 1. maj ponovno postane praznik delovnih množic.

Zapis ob vabilu:

132 let je minilo, odkar je delavno ljudstvo začelo praznovati 1. maj kot dan dela, dan pregleda svojih borbenih dni. V 1. maju je simbolno izražena težka borba, v katerih se je delavski razred na življenje in smrt boril za boljše življenjske in delovne pogoje, za svoje socialne in politične pravice, za resnično demokracijo. Po tolikih letih boja se spet vračamo k skromnim protestom proti kapitalističnemu zasužnjevanju in izkoriščanju. Ljudstvu je kapitalistični sistem predstavljen kot edina alternativa, a počasi resnično spoznavamo njegovo naravo in posledice, ki jih ima za delavstvo. Naš gospodarsko-politični in s tem družbeni sistem je v vojni s planetom in s številnimi oblikami življenja, vključno s človeško.

Toda vse slabše razmere in krize vplivajo na radikalizacijo družbe, ki je povsem upravičeno nezaupljiva do prihodnosti. Vse več nas je takih, ki vidimo rešitev v spremembi obstoječe gospodarske in družbene ureditve. Čas je, da resnično postanemo demokratična družba, da začnejo delavci sami odločati o pogojih svojega dela ter da začnejo prejemati polno plačilo za vrednost, ki so jo s svojim delom proizvedli.

Prišli smo do spoznanja, da Mariboru, ki že v samem imenu nosi borbenost, ponovno vrnemo delavski praznik v pravem pomenu besede in dokončno pometemo s komercialno ter populistično navlako, ki zakriva aktualnost delavskega boja. Ob 11. uri bomo na Trgu svobode jasno in glasno spregovorili o položaju delavstva v Sloveniji in po svetu. Dovolj imamo slabe propagande s strani predstavnikov organizacij kapitala, državnih institucij in premnogih novinarjev, ki posplošujejo in nam lažejo o tem, da so javni uslužbenci lenuhi, da starejši niso dovolj motivirani in da nam migranti kradejo službe. Priča smo umetno ustvarjenim konfliktom med delavci in delavkami v javnem in zasebnem sektorju, med mladimi in starimi, ženskami in moškimi …

Ker verjamemo, da lahko spremembe dosežemo le s skupno ofenzivo delavskega gibanja, bodo na kulturni prireditvi spregovorili številni progresivni sindikati, organizacije in iniciative, ki jim ni vseeno, v kakšni družbi bomo živeli in predvsem v kakšni družbi bodo živeli naši zanamci/potomci.

Naj ponovno zaplapolajo prvomajske rdeče zastave!


“Nihče ne da nam odrešenja, ne carji, kralji in ne bog; osvoboditev iz trpljenja bo delo naših lastnih rok.” (Internacionala)

View Event →
PODIM 2018 - največja start up konferenca
May
15
9:00 AM09:00

PODIM 2018 - največja start up konferenca

podim-web.png

PODIM - najvplivnejša start-up konferenca v evropski Jadranski regiji in na področju Zahodnega Balkana. Maja 2018 se je bo udeležilo 200+ najobetavnejših startupov iz regije, 100+ investitorjev iz vsega sveta in 150+ predstavnikov velikih uveljavljenih podjetij iz regije in širše.

Ekipa PODIM že aktivno išče najboljše govorce in sestavlja bogat program dogodka. Tudi letos se bodo startupi za pozornost investitorjev potegovali na PODIM Challenge 'pitching' tekmovanju in se v okviru PODIM 1:1 ARENE srečevali s potencialnimi investitorji, predstavniki korporacij in drugimi potencialnimi strateškimi partnerji iz vrst PODIM govorcev, strokovnjakov, vlagateljev...

Za PODIM 2018 načrtujejo več kot 500 tovrstnih ena-na-ena sestankov, ki so vnaprej organizirani s pomočjo PODIM startup kataloga, ki ga 14 dni pred pričetkom dogodka razpošljejo vsem investitorjem, korporacijam in govorcem. Še pred PODIM-om pa se boste lahko s startupi iz regije srečevali in spoznavali na številnih PODIM Challenge roadshow dogodkih

View Event →
Delavnica "Osvoji finančno pismenost in uredi svoje finance"
May
16
4:00 PM16:00

Delavnica "Osvoji finančno pismenost in uredi svoje finance"

 • Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor (map)
 • Google Calendar ICS
 
kc.jpg
 
 • Kdaj: sreda, 16. maj 2018, ob 16:00
 • Traja: 90 minut
 • Kje: Ekonomsko-poslovna fakulteta, Razlagova 14, 2000 Maribor
 • Izvajalec: mag. Samo Lubej, Finančni center d.o.o.
 • Univerza/fakulteta: Ekonomsko-poslovna fakulteta

Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju s Študentskim svetom Ekonomsko-poslovne fakultete UM organizira delavnico z naslovom Osvoji finančno pismenost in uredi svoje finance. Vsebina delavnice: 

 1. Skrb za lastno finančno pismenost in ozaveščenost
 2. Izdelava osebne bilance in finančnega načrta
 3. Izračuni faktorjev varčevanja

Na dogodek se lahko prijavite z vašo digitalno identiteto UM.
V kolikor nimate digitalne identitete izpolnite obrazec.

View Event →
Delavnica "Neverbalno komuniciranje in govorica telesa"
May
23
4:00 PM16:00

Delavnica "Neverbalno komuniciranje in govorica telesa"

 • Ekonomsko-poslovna fakulteta Maribor (map)
 • Google Calendar ICS
 
kc.jpg
 
 • Kdaj: sreda, 23. maj 2018, ob 16:00
 • Traja: 90 minut
 • Kje: Ekonomsko-poslovna fakulteta, Razlagova 14, 2000 Maribor
 • Izvajalec: Ida Baš in Igor Baš, Baš d.o.o.
 • Univerza/fakulteta: Ekonomsko-poslovna fakulteta

Karierni center v sodelovanju s Študentskim svetom Ekonomsko-poslovne fakultete UM organizira delavnico ''Neverbalno komuniciranje in govorica telesa''. Vsebina delavnice: 

 • pomen besednega in nebesednega komuniciranja;
 • osnove namernega zaznavanja;
 • merila načrtnega zaznavanja; 
 • razlaga znakov govorice telesa;
 • ozaveščanje lastne govorice telesa;
 • miti in realnost o prepoznavanju govorice telesa;
 • strateško komuniciranje in kalibriranje.

Na dogodek se lahko prijavite z vašo digitalno identiteto UM.
V kolikor nimate digitalne identitete izpolnite obrazec.

 

View Event →
Rok za oddajo: Javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2018/2019
Jun
15
to Sep 20

Rok za oddajo: Javni razpis za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2018/2019

 • Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije (map)
 • Google Calendar ICS

Štipendije za deficitarne poklice so namenjene dijakom, ki se izobražujejo za poklice, za katere na trgu dela ni dovolj kadra glede na potrebe delodajalcev. Vlogo je možno oddati od 15. 6. 2018 do 20. 9. 2018.

View Event →
Festival fotografije Maribor 2018
Sep
15
to Sep 30

Festival fotografije Maribor 2018

 • Festival fotografije Maribor 2018 (map)
 • Google Calendar ICS
 
FOTO.jpg
 

Festival fotografije Maribor 2018 bo osvetlil avtorsko fotografijo ter tako lokalni kakor širši publiki predstavil domačo in tujo visoko kvalitetno avtorsko fotografijo. Osredotočil se bo na vse generacije fotografov ter tako predstaviti tudi kontinuiteto kvalitetnega medija pri nas. 

Razstave:
-Fotogalerija STOLP - Sergay Melnitchenko, Ukrajina, Peter Koštrun in Jan Babnik, Slovenija
-Galerija Medianox - Alexander M. Harley, Anglija
-Galerija DLUM - Rudi Uran, Zdravko Kokanović, Peter Brednik in Branimir Ritonja
-Fotografski muzej Maribor - Nobuyoshi Araki, Japonska
-Galerija K18/v pripravi
-Galerija EPEKA - Borislav Božič, Hrvaška
-Studio UGM - Matej Sitar
-Vetrinjski - galerija - Večerovi fotografi
-Vodni stolp/ v pripravi
-KIBLA - ArtKit/ v pripravi
-GT22 - Dragiša Modrinjak, Slovenija
- Galerija Kreativnih/ v pripravi
- E2RD - Branimir Ritonja
-Univerzitetna knjižnica Maribor - Gregor Radonjič in Stojan Kobler
-Centralna postaja - 47 km slovenske obale, Erik Mavrič in Nina Sotelšek
-White box: Taha Ahmad, Indija, Jure Kravanja

Delavnice:
- Svetlobno risanje z LED lučkami na ženskem modelu.
- Fotografm
- predstavitev dela v fotografski temnici - klasika

Vstopnice so na voljo na tej povezavi.

View Event →
Sep
16
3:00 PM15:00

ZZrolano mesto petnajstič

 • Trg svobode Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
 • Google Calendar ICS
zzrolano.jpg

16. septembra bo Maribor spet ZZrolano mesto, saj Zdrava zabava vabi na edinstveno prireditev, največjo parado rolanja, ki bo tudi tokrat v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Kot vsa leta doslej, je dogodek tudi tokrat popolnoma brezplačen.

Zdrava zabava v sodelovanju z Mestno občino Maribor (Medobčinskim uradom za varstvo okolja in ohranjanje narave) v okviru Evropskega tedna mobilnosti pripravlja že trinajsto ZZrolano mesto. Gre za edinstven dogodek, parada rolanja za glasbenim tovornjakom po mestnih ulicah, ki so v ta namen zaprte za promet.

ZZrolano mesto je svojo premiero doživelo leta 2002, od takrat naprej pa se dogodka udeležuje več sto navdušencev rolanja, nazadnje so jih našteli več kot petsto. Start približno 11 kilometrskega rolanja bo na Trgu svobode ob 15. uri. Med potjo po mestnih ulicah se okrepča z vodo in kratkim postankom, za najbolj utrujene pa bo kot zmeraj poskrbljeno. Prijave se bodo zbirale uro pred startom rolanja na Trgu svobode v Mariboru.

Ob 16. uri, ko se prične poslastica za ljubitelje rolanja, bo na čelu karavane rolarje pospremil velik tovornjak, na katerem je DJ, ki skrbi za dobro glasbo in zabavo. Ob njem je tudi animator, ki popestri več kot uro dolgo pot. Rolanje poteka po mestnih ulicah, ki so v tem času zaprte za ves promet, da lahko udeleženci varno in brezskrbno uživajo v športu. Po koncu rolanja, ko se parada vrne na Trg svobode, bodo izmed vseh prijavljenih izžrebali nagrajenca, nagradili pa bodo tudi najmlajšega in najstarejšega udeleženca.

View Event →

Predavanje: Od nevtralne maske do klovna
Apr
20
7:00 PM19:00

Predavanje: Od nevtralne maske do klovna

 
29250266_1663542307072984_7426282211267971122_n.jpg
 

Na predavanju bosta Alenka Marinič in Justin Durel predstavila izhodišča svojega pedagoškega dela, ki izhaja iz tradicije fizičnega gledališča francoskega pedagoga Jacquesa Lecoqa in italijanskega mojstra klovnske pedagogike Giovannija Fusettija. Skozi kratko zgodovino fizičnega gledališča, ki je navdihovalal Jacquesa Lecoqa in ki se preko njegovih učencev nadaljujeje in razvija še danes, bodo poslušalci spoznali glavna orodja in principe te gledališke smeri in pedagogike, kot so prostorsko zavedanje, raziskovanje diha, različnih telesnih drž, gest in telesne govorice.

Predavanje bo v slovenskem in angleškem jeziku.

Predavanje bo izvedeno v sodelovanju s Pekarno Magdalenskih mrež in Vetrinjskim dvorom. Hvala za podporo!

View Event →
Rok prijave: Mala šola industrijskega oblikovanja
Apr
20
1:00 PM13:00

Rok prijave: Mala šola industrijskega oblikovanja

Brez naslova.png

DELAT GREM!, v sodelovanju s KREATORLABOM, vas vljudno vabi na usposabljanje:

MALA ŠOLA INDUSTRIJSKEGA OBLIKOVANJA, kjer bodo udeleženci z vrsto predavanj in delavnic popeljani skozi vse korake kreativnega procesa snovanja izdelkov. Seznanili se boste s kreativnim procesom snovanja produktov, sodobnimi metodami dela kot je design thinking, naučili uporabljati aplikacije namenjene ID in uporabljati digitalno fabrikacijo, ki vam bo omogočila izdelavo prototipov.

Skupaj boste raziskovali oblikovanje, razvoj inovativnih in trajnostnih produktov ter spoznali kako povezati umetnost z znanostjo. Naučili se boste uporabljati veščine, kot so skiciranje, računalniško podprto oblikovanje in sodobne proizvodne tehnike. Spoznavali boste različne strokovne prakse, uporabne raziskave in idejo trajnostnega oblikovanja. Vaše zamisli se boste naučili predstavit s pomočjo standardnega industrijskega programja in z izdelavo prototipa. Mala šole ID bo na enem mestu in v kratkem času posredovala znanje in izkušnje, ki so temelj sodobnega industrijskega oblikovanja. Usposabljanje je razdeljeno v 3 sklope: teoretični del, usposabljanje za uporabo programa Fusion 360 in digitalna fabrikacija. Teorije in osnov oblikovanja vas bo učil prof. Vojko Pogačar, dolgoletni predavatelj oblikovanja na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru. Pri praktičnem delu in raziskovanju pa vam bodo pomagali mentorji Kreator Lab-a. Vsi dogodki bodo potekali v Krator Lab-u, Tkalski prehod 4 v Mariboru. Dodatne informacije lahko dobite na spletni strani www.kreatorlab.si.

Pričetek 24. aprila, ob 17. uri, v prostorih Kreatorlaba, Tkalski prehod 4, 2000 Maribor (stavba “Tkalka”).

Usposabljanja so namenjena vsem mladim med 15. in 29. letom, ki nimajo statusa zaposlitve.

Usposabljanja so brezplačna in bodo trajala ves mesec maj!

V Malo šolo ID se lahko prijavite na elektronski naslov: info@delatgrem.si ali na telefonsko številko 051 659 929. Prijave zbirajo do petka 20.4.2018.

View Event →
Rok prijave na delavnico: TRANSFORMACIJA SOVRAŽNEGA GOVORA
Apr
20
12:00 PM12:00

Rok prijave na delavnico: TRANSFORMACIJA SOVRAŽNEGA GOVORA

outside-in-white-logo-black.jpg

Društvo Parada ponosa in Mladinski kulturni center Maribor vas z namenom usposabljanja o prepoznavanju sovražnega govora in sovražnih dejanj, naslavljanju in transformaciji le tega znotraj skupin mladih, vabita na delavnico Transformacija sovražnega govora.

Sovražni govor je eno najmočnejših sredstev diskriminacije, še posebno, ker ga težko definiramo, ne znamo naslavljati ter tudi težje prepoznamo.

Na delavnici bodo udeleženci:

- pridobili kompetence razlikovanja med stereotipi, predsodki, diskriminacijo, sovražnim govorom ter zločini iz sovraštva,
- pridobili kompetence prepoznavanja sovražnega govora in sovražnega obnašanja, kakor tudi naslavljanja in transformacije le tega,
- pridobili uvid v dinamike sovražnega govora na podlagi homofobije in transfobije,
- dobili konkretna orodja, ki jih bodo lahko uporabljali pri delu z mladimi. 

Usposabljanje je sestavljeno iz treh delov: prepoznavanje, naslavljanja in transformacije sovražnega govora. Izvaja se na podlagi metod neformalnega izobraževanja. Udeležencem bo ponujalo v praksi preizkušena orodja za alternativno odzivanje na pojav sovražnega govora in sovražnih dejanj v procesih mladinskega dela in neformalnega izobraževanja.

Delavnica je omejena na 20 udeležencev, zato je obvezna predhodna prijava na:  https://goo.gl/qsNYT4.

Prijave se bodo sprejemale do zapolnitve mest oz. najkasneje do petka, 20. aprila.  

Material ter prigrizki ob odmorih in manjša pogostitev v času kosila bo krita s strani organizatorjev.

Ciljna skupina delavnice so mladinski delavci, mladinski voditeljici, učitelji zadnje triade osnovnih ter srednjih šol ter vsi tisti, ki delajo s skupinami mladih, kjer se pojavlja sovražni govor.

Usposabljanja je del strateškega partnerstva Outside in – Transforming hate, ki se izvaja v okviru programa ERASMUS+ Mladi v akciji v petih državah (Slovenija, Irska, Finska, Portugalska in VB-Škotska).

 

View Event →
Ožuljeni jezik
Apr
19
7:00 PM19:00

Ožuljeni jezik

 
O┼żuljeni jezik april 2018.jpg
 

Minevata že dve leti, odkar so Slam zverine v Maribor pripeljale posebno vrsto poezije in z njo slam dogodek pod imenom Ožuljeni jezik.

Slamerji in slamerke se bodo tudi 19. 4. 2018, ob 19:00, zbrali v mariborskem klubu Wetrinsky, ter se na odru pomerili med sabo. S svojo avtorsko poezijo bodo tričlansko žirijo iz publike skušali prepričati, da si zaslužijo napredovanje v naslednji krog, v seriji dveh krogov pa se bodo predstavili s pesmimi v dolžini do treh minut. Sledil bo dramatični vrhunec. V tretjem krogu bosta namreč po sistemu izločanja ostala le še dva nastopajoča, zmagovalca pa bo s pomočjo aplavza določilo občinstvo.

Program bo ponovno povezovala članica Bande Ferdamane, improligašica Mojca Pibernik, ki bo na oder vabila tako stalne goste, kot tudi tiste, ki bodo Ožuljeni jezik obiskali prvič. Nastopajoči imajo prost vstop, poleg tega prejmejo tudi pijačo dobrodošlice, za ostale obiskovalce pa je vstopnina 3 evre.

V goste tokrat prihaja imenitna pesnica, prevajalka, publicistka in dramaturginja Anja Golob, dobitnica kar dveh Jenkovih nagrad. To veliko priznanje Društva slovenskih pisateljev je prejela za pesniški zbirki Vesa v zgibi (MK, Ljubljana, 2013) in Didaskalije k dihanju (samozaložba, Ljubljana, 2016).

Poleg omenjenih je izdala še eno samostojno pesniško zbirko v slovenščini: V roki (Litera, Maribor, 2010), ustvarja pa tudi v nemščini. Pod naslovom Ab und zu  neigungen (hochroth, Dunaj, 2015) je izšel izbor iz druge zbirke, letos marca pa v sodelovanju z Nikolajem Voglom Taubentext, Vogeltext, pesem v šestih delih, napisana v nemščini preko elektronske pošte (Hochroth, München, 2018). Leta 2013 je so-ustanovila tudi založbo VigeVageKnjige, kjer dela kot glavna urednica.

Več o Anji Golob si lahko preberete na njeni spletni strani: www.anjagolob.org, na Ožuljenem jeziku pa bo pesnico predstavila Helena Zemljič.

Prijave za nastop na Ožuljenem jeziku sprejemajo preko maila, na ozuljenijezik@gmail.com, preko facebook strani www.facebook.com/slamzverine ali pri vhodu, pred začetkom dogodka.

View Event →
Banka idej išče mlade sodelavce
Apr
18
8:00 PM20:00

Banka idej išče mlade sodelavce

 
banka.jpg
 

Banka idej išče 3 osebe. Ali si ena izmed njih tudi ti?

V tem letu bo Banka idej med mlade ponovno razdelila cca. 5.000 €. Veseli? DA! 

Ker pa Banko idej vodijo mladi med 18. - 29. letom starosti, združeni v Skrbniškem odboru, imajo prostora še za 3, ki bi se radi priključili. 

Iščejo mlade, ki:

 • imajo oziroma bi želeli imeli izkušnje na področju projektnega dela, saj bo ekipa Skrbniškega odbora izvedla svoj vzorčni projekt, 
 • želijo izkušnjo priprave procesa razdelitve finančnih sredstev Banke idej,
 • želijo izkušnjo vrednotenja projektov, ki bodo zaprosili za finančna sredstva Banke idej,
 • želijo izkušnjo soodločanja o razdelitvi sredstev Banke idej,
 • želijo izkušnjo mentorskega dela, 
 • imajo radi timsko delo,
 • imajo izkušnje delovanja na različnih področjih.

Dodatne informacije o Banki idej: http://www.banka-idej.si, vse pretekle aktivnosti Banke idej, njeno filozofijo ter bivše člane Skrbniškega odbora pa boš spoznal na enem izmed srečanj, ki jih bodo imeli v maju.

Glavne informacije o Banki idej: MKC Maribor je edina organizacija v Sloveniji, ki je v mreži YouthBank International, za mednarodni projekt YouthBanks On the Move je MKC Maribor prejel priznanje za Naj mladinski projekt v letu 2015, finančna sredstva je Banka idej (žal) nazadnje delila v letu 2014, Banka idej je predvsem učni, prostovoljski projekt …  

Si ena izmed 3. oseb, ki jo iščejo? Ali poznaš koga, ki bi ga sodelovanje zanimalo?

Potem se javi do srede, 18. 4., na bankaidej@mkc.si.  

View Event →
Tutorske igre brez meja #2
Apr
18
6:30 PM18:30

Tutorske igre brez meja #2

 
igre.jpg
 

Tutorske igre brez meja je dogodek namenjen tutorjem in študentom. Študentska organizacija Univerze v Mariboru, Oddelek za univerzitetno politiko in izobraževanje bo za udeležence pripravil atraktivne in zabavne igre, ki temeljijo na team-buildingu. 

Vsaka ekipa se bo pomerila v več različnih igrah in pri tem glede na čas ali uspeh tekmovala proti drugim ekipam, pri nekaterih igrah pa se bodo ekipe neposredno pomerile ena proti drugi. Na koncu bo sledila pogostitev s hrano in razglasitev rezultatov. 

Dogodek se bo odvil 18. aprila v ŠD Vrbanska.
18:30 - 19:00: Prijava ekip
19:00 - 22:00: Igre

Glavna nagrada za najboljšo ekipo je zaenkrat še skrivost. 

Prijave zbirajo tutorji na fakultetah, kjer je tutorstvo organizirano preko ŠOUMA (PF, EPF, FKBV, FS, FF, FOV, FNM, FERI). Prijave so omejene. Pridi, zabava zagotovljena!

View Event →
CV klinika
Apr
18
10:15 AM10:15

CV klinika

KC.jpg
 • Kdaj: sreda, 18. april 2018, ob 10:15
 • Traja: 30 minut
 • Kje: Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, Maribor, Spominska soba Leona Štuklja UM
 • Izvajalec: Vera Bračič, karierna svetovalka UM
 • Univerza/fakulteta: Univerza v Mariboru

V sklopu dogodka 5. karierna tržnica v živo bodo izvedli tudi pregled življenjepisov. Vaše življenjepise vam bodo pregledali in svetovali izboljšave.

Prijavite se lahko do 18. 4. 2018.

Na dogodek se lahko prijavite z vašo digitalno identiteto UM.
V kolikor nimate digitalne identitete izpolnite obrazec.

View Event →
Rok prijave: Why the f*** is everyone so good at English?
Apr
17
to Apr 18

Rok prijave: Why the f*** is everyone so good at English?

 • Pekarna Magdalenske mreže (map)
 • Google Calendar ICS
 
ang.jpg
 

V sredo, 18. 4. 2018, ob 18:00 uri si vabljen v INFOPEKO na prvo pogovorno srečanje v angleškem jeziku. Brezplačna srečanja so namenjena vsem, ki bi radi izpopolnili raven svoje angleščine in spoznali zabavna dejstva o Veliki Britaniji. 

Prijaviš se lahko do 17. 4. 2018 na naslov infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246. Število mest je omejeno.

Prvo srečanje bo tematsko namenjeno hrani in pijači. Pogovorili se boste tudi o bogato uravnoteženih prehranskih britanskih užitkih, kot so Yorkshire pudingi in ocvrte čokoladice. 
Naslednja srečanja bodo vsebovala pogovore o filmih, literaturi, zgodovini, umetnosti in aktualni politični situaciji v Veliki Britaniji. Prav tako bodo lahko udeleženci predlagali svoje teme za pogovor.

Dobrodošli vsii ne glede na stopnjo predznanja angleškega jezika.

Pogovorna srečanja bo izvajala Esme Williams, EVS prostovoljka v Pekarni Magdalenske mreže, ki je diplomirala iz umetnostne zgodovine in angleške književnosti. Odraščala je v Bristolu, spoznala Škotsko, trenutno pa raziskuje Maribor. 

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebujejo.

View Event →
Drupal - ogrodje za izdelavo naprednih spletnih aplikacij
Apr
17
7:05 PM19:05

Drupal - ogrodje za izdelavo naprednih spletnih aplikacij

 
splet.jpg
 

O predavanju
Drupal je priljubljen, odprto-kodni sistem za upravljanje spletnih vsebin. Po celem svetu poganja spletne strani vladnih in nevladnih organizacij, skupnosti in podjetij. 

Zadnja verzija, Drupal 8, ki je izšla dve leti nazaj, je naredila velik korak naprej, saj je večina komponent spisanih na novo, zgrajena pa je na PHP ogrodju Symfony.

Zaradi velike prilagodljivosti tudi Drupal pogosto preskoči prag CMS-ja in se uporablja kot ogrodje. V zadnjem času pogosto tudi v kombinaciji z JavaScript ogrodji, kjer skrbi za hranjenje vsebine in serviranje API-ja.

Na predavanju si boste pogledali, kakšne so vse funkcionalnosti Drupala, na kakšne načine se lahko uporablja in kako vam lahko pomaga pri izdelavi spletnih strani in aplikacij.

O predavatelju
Boštjan Kovač je soustanovitelj in direktor razvoja v podjetju Agiledrop, ki se ukvarja z razvojem naprednih spletnih rešitev na platformi Drupal. Ima več kot 10 let profesionalnih izkušenj kot razvijalec, od tega 7 let v Drupalu.

View Event →
Delavnica: Trendi digitalnega marketinga
Apr
16
4:00 PM16:00

Delavnica: Trendi digitalnega marketinga

 
delavnica-trendi-FB.png
 

Želiš zagnati ali povečati spletno prodajo?
Je splet že tvoje ključno orodje za pridobivanje strank?
Ali pri izboljšanju pojavnosti na spletu pomagaš drugim?


Spoznaj pionirki digitalnega marketinga iz ZDA in izkoristi edinstveno priložnost za vpogled v trende na področju digitalnega marketinga.

Da se boste startupi izognili najpogostejšim napakam pri uporabi orodij in rešitev za promocijo na spletu,  je Start:up Maribor v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Ljubljani in ytili fellowship, povabil gurujki na področju digitalnega marketinga in serijski podjetnici iz ZDA, Gillian Muessig in Anne Kenndy, da z vami delita svoje bogato znanje in izkušnje s področja digitalnega marketinga. Med drugim bosta pojasnili, zakaj je SEO marketing še kako aktualen tudi v letu 2018.
Delavnica bo potekala v dveh delih. Prvi del bo namenjen predstavitvam Gillian in Anne. Sledil bo praktični del, kjer bodo startupi lahko predstavili svoje izzive in dobili povratne informacije, komentarje in predloge s strani ameriških strokovnjakinj.

Na delavnici boste spoznali:

 • Kako pritegniti in pridobiti stranke na spletu.
 • Kako pomemben je SEO marketing in kako ga izboljšati.
 • Katere so glavne priložnosti, pa tudi pasti digitalnega marketinga.
 • Kaj so prihajajoči trendi digitalne ere in digitalnega marketinga. 

Program:
15:45 - Registracija
16:00 - Delavnica: Trendi digitalnega marketinga

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku!

Kdo je Gillian Muessig?

Gillian Muessig je serijska podjetnica, vodja sklada tvegana kapitala in investitorka. Je soustanoviteljica podjetja SEOMoz (zdaj Moz.com), ki je vodilni svetovni ponudnik rešitev na področju digitalnega marketinga. Je glavni izvršni direktor podjetja brettapproved – tripadvisor za popotnike z invalidnostjo. Vzpostavila je Sybilla Masters Fund, katerega namen je zbrati 100 milijonov USD za financiranje »skalabilnih« podjetij z raznolikimi ekipami, ki razvijajo rešitve v »oblaku« ter na področju strojnega učenje in umetne inteligence .
Je strokovnjakinja na področju zgodnjega lastniškega investiranja, predavateljica, avtorica in napovedovalka trendov na področju tehnologij in nastajajočih trgov. Sodelovala je v tehnološkem svetovalnem svetu fundacije Billa in Melinde Gates. Doslej je Gillian pomagala pri zagonu, rasti, pivotiranju in uspehu več kot 1.000 podjetje.

Kdo je Anne Kennedy?

Anne Kennedy je serijska podjetnica z več desetletnimi izkušnjami na področju vzpostavitve blagovne znamke, marketinga in odnosov z javnostmi. Je predsednica Outlines Venture Group, svetovalka pri Sybilla Masters Fund, sovoditeljica tedenskega podcasta CEOcoach in mentor pri Ben Franklin Tech Partners.
S svojim podjetjem Beyond Ink, ki ga je ustanovila leta 1997, je Anne pomagala pri prodoru na splet blagovnim znamkam, kot so Hearst Newspapers, Philips Lifeline in Dunkin Donuts. Leta 2005 je ustanovila največjo svetovno zvezo podjetij, ki delujejo na področju digitalnega marketinga. Dejavna je v svetovalnem odboru tehnoloških startup podjetij v ZDA, Indiji in Evropi.

Registrirate se lahko na tej povezavi. 

View Event →
Rok prijave: 5. karierna tržnica v živo
Apr
16
10:00 AM10:00

Rok prijave: 5. karierna tržnica v živo

Program1.png
 • Kdaj: sreda, 18. april 2018, ob 10:00
 • Traja: 3 ure
 • Kje: Univerza v Mariboru, Slomškov trg 15, Maribor, Dvorana Antona Trstenjaka UM in Podreccina dvorana UM.
 • Izvajalec: Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, OS Maribor in OS Ptuj.
 • Univerza/fakulteta: Univerza v Mariboru

Karierni center Univerze v Mariboru v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, OS Maribor in OS Ptuj, že peto leto zapored prireja večji dogodek na temo kariernih priložnosti za mlade. Dogodek "5. karierna tržnica v živo" bo tako v sredo, 18. aprila 2018, med 10. in 13. uro. Namen dogodka je študentom in diplomantom UM ter mladim iskalcem zaposlitve zagotoviti priložnost, da vzpostavijo osebni stik s potencialnimi delodajalci.

Na kariernem sejmu se boste lahko z delodajalci osebno srečali in se jim predstavili. Na enem mestu boste lahko spoznali več potencialnih delodajalcev in njihovo organizacijo, hkrati pa boste imeli priložnost povprašati po njihovih pričakovanjih in možnostih zaposlitve.

Poleg mnogo delodajalcev se bodo na sejmu predstavili tudi drugi akterji, ki si prizadevajo za ustvarjanje dodatnih možnostih kariernega razvoja ter izvajajo aktivnosti, povezane z zagotavljanjem lažjega prehoda na trg dela.

Vzporedno se boste lahko udeležili še hitrih zaposlitvenih razgovorov z delodajalci. K posameznim dogodkom iz programa se je treba predhodno prijaviti.

Na sejmu se bodo tako predstavili naslednji delodajalci: Zavod center nova – Fima;  Talum d.d.; M&R Automation GmbH; Lek d.d., član skupine Sandoz; Kadring – kadrovsko in poslovno svetovanje, d.o.o.; Agencija M servis, Kadrovske storitve, d.o.o.; E-študentski servis; BOXMARK Leather d.o.o.; LASERTEHNIK MARFIN, d.o.o.; Trenkwalder kadrovske storitve, d.o.o.; Palfinger d.o.o.; Študentski servis, d.o.o.; Henkel Maribor d.o.o.; SSI Schaefer d.o.o.; LES-MMS d.o.o. (lesnina XXXL); GKN Driveline Slovenija, d.o.o.; BOOM SOFTWARE AG; Jungheinrich Systemlösungen GmbH; PIA Automation Austria GmbH; Deloitte d.o.o.; Pikapoka d.o.o.; odelo Slovenija d.o.o. ...

Sejma se bodo udeležili še: Zavod za zaposlovanje RS, OS Maribor in OS Ptuj, Univerza v Mariboru – pisarna za projekte; Karierni center UM, Študentski svet Univerze v Mariboru, Tovarna podjemov, Klub Mariborskih študentov,  SindikataMladi Plus, RO Podravje…

Rok za prijavo na sejem: 16. 4. 2018
Rok za prijavo na hitre zaposlitvene razgovore: 12. 3. 2018

View Event →
Predavanje »The People vs. Trump« (Analiza neodvisnosti sodstva)
Apr
16
12:00 AM00:00

Predavanje »The People vs. Trump« (Analiza neodvisnosti sodstva)

 
justice-two-hands-and-a-balance_1284-724.jpg
 

Zavod PIP – Pravni in informacijski center Maribor v sodelovanju s Pravno fakulteto Univerze v Mariboru vabi na predavanje z naslovom »The People vs. Trump« (Analiza neodvisnosti sodstva). Predavanje bo izvajal newyorški sodnik  Hon. Frank J. LaBuda, New York State Judge and Surrogate.

Datum in kraj predavanja: ponedeljek, 16. aprila 2018, ob 12. uri, Senatna soba, Pravna fakulteta, Mladinska 9, Maribor

Udeleženci boste imeli priložnost iz prve roke slišati izkušnje o sodnem sistemu v ZDA, kar vam bo dalo edinstven vpogled v primerjavo z evropskim kontinentalnim pravnim redom.

Nekaj vsebinskih poudarkov:

 • sistem (hierarhija) sodišč v ZDA (zvezna sodišča, sodišča posameznih držav),
 • analiza neodvisnosti sodstva
 • predstavitev primera People vs. Trump

Udeležba na srečanju je brezplačna. Srečanje bo potekalo v angleškem jeziku.

View Event →
5. Gala podelitev ZIZ nagrad
Apr
13
8:00 PM20:00

5. Gala podelitev ZIZ nagrad

ziz nagrade.jpg

Ponovno vljudno vabljeni na že 5. anualni Gala dogodek - podelitev ZIZ nagrad najboljšim akterjem na alternativni uprizoritveni sceni v Mariboru.

Gala podelitev ZIZ nagrad je tradicionalna veličastna prireditev ki jo kolektiv ZIZ vsako leto aprila uprizori za mariborske kulturnike, kulturne delavce na področju uprizoritvenih umetnosti in širšo zaintersirano publiko z namenom preizpraševanja pozicije alternativne kulturne produkcije in umetnosti v Mestni občini Maribor. Le ta ni samo podhranjena, ampak niti nima svoje redne in raznolike produkcije, kar pomeni tudi pomanjkanje izobraževanja publike in nerazvitost izvajalcev na tem področju.

Koncept in izvedba: kolektiv ZIZ
Produkcija: Pekarna Magdalenske mreže Maribor
Koproducent: Salon uporabnih umetnosti

View Event →
21. Slovenski dnevi knjige v Mariboru
Apr
13
2:30 PM14:30

21. Slovenski dnevi knjige v Mariboru

 
dk.jpg
 

Rdeča nit 21. Slovenskih dnevov knjige v Mariboru so temne strani literature in literarne produkcije, festival pa poteka pod sloganom "Ko te napiše knjiga". V programu sodeluje 30 partnerjev in več kot 300 nastopajočih.

Festival obsega program za otroke in mladino, humanitarne knjižne akcije, knjižne razstave in razstave ilustracij, strokovno zasnovane vsebine za zahtevnejše bralce in strokovno javnost, literarne pogovore in večere, ulične literarne akcije in interaktivne literarne instalacije. 

Preddogodki festivala se vrstijo že od 13. aprila dalje. Osrednja gostja festivala je pisateljica Mojca Kumerdej, v goste pa prihaja tudi literarna delegacija iz pobratenega Marburga.

Več o letošnjem festivalu na www.mkc.si/dnevi-knjige

View Event →
Študentski Amsterdam
Apr
12
to Apr 16

Študentski Amsterdam

 
amsterdam.jpg
 

Potovalna agencija FAIRTRAVEL v sodelovanjem s KMŠ - Klub Mariborskih ŠtudentovKlub ptujskih študentov in Šaleški Študentski Klub pripravlja študentski izlet v Amsterdam!

Kdaj?
Avtobus zapusti glavno avtobusno postajo v Mariboru v četrtek, 12. 4., ob 18:00. Vračanje v ponedeljek, 16. 4., zjutraj.

Cena?
189€ za člane Kluba mariborskih študentov, Kluba ptujskih študentov in Šaleškega študentskega kluba ter 199€ za ostale.
V ceno je vključen prevoz, dve nočitvi z zajtrkom v hostlu ClinkNOORD ter izvedba programa.

Možna doplačila na destinaciji:
- Heiniken experience: 16€
- vožnja z ladjico po kanalih in pijača: 15€

Kako se lahko prijavim?
Prijavite se lahko preko povezave: https://goo.gl/4T3ooi
ali na Info točki ŠOUM (Gosposvetska cesta 86)

Pohitite, saj je število mest omejeno!

Program:
V četrtek popoldan se boste iz Maribora odpravili proti Nizozemski. Pred prihodom v Amsterdam si boste ogledali vasico Zaanse Schans, ki ji zaradi veternic, izdelave cokel in pridelave sira pravijo tudi Mala Nizozemska. Nato se boste odpravili proti Amsterdamu, kjer si boste po namestitvi v hostel ogledali mesto in izkusili Heiniken experience. Sobotno dopoldne bo namenjeno samostojnemu raziskovanju mesta, zvečer pa si ga boste ogledali še iz ladjice. V nedeljo boste zapustili Amsterdam in si med potjo ogledali še simpatično tradicionalno mesto Utrecht. V Maribor boste prispeli v ponedeljek zjutraj.

Več informacij o programu:
https://goo.gl/nhoyDz

View Event →
35. srečanje Mladi za napredek Maribora
Apr
12
1:00 PM13:00

35. srečanje Mladi za napredek Maribora

 
researchers.jpg
 

Evropski kulturni in tehnološki center Maribor v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Maribor vabita na predstavitev raziskovalcev, raziskovalnih nalog in inovacijskih predlogov 35. srečanja Mladi za napredek Maribora. 

Dosežki mladih raziskovalcev srednjih šol bodo predstavljeni v četrtek, dne 12. aprila 2018, ob 13. uri v Evropskem kulturnem in tehnološkem centru Maribor – Centru eksperimentov Maribor, Glavni trg 20, 2000 Maribor.

 

View Event →
(Ne)moč odnosa
Apr
11
7:00 PM19:00

(Ne)moč odnosa

Salezijanski mladinski center Maribor vabi v sredo, 11. aprila ob 19.00 uri v Don Boskov center Maribor na tematski večer "(ne)moč odnosa". Govorili bodo o (ne)ljubezni v odnosu. 

Gostja večera bo mag. zakonske in družinske terapije, Nataša Ropret.

image.png
View Event →
Decentralizacija družabnih omrežij - Mastodon & Toot.si
Apr
11
7:00 PM19:00

Decentralizacija družabnih omrežij - Mastodon & Toot.si

 
29790987_1418422758303958_1043812334799472735_n.jpg
 

Centralizirana družabna omrežja, kot sta Facebook in Instagram, zlorabljajo tako podatke, kot zaupanje uporabnikov. 
A kakšne so alternative? 

Mastodon je trenutno največje svetovno svobodno in decentralizirano mikroblogersko omrežje temelječe na odprti kodi. Projekt nima centralnega strežnika temveč je mreža več kot 3000 neodvisnih vozlišč (instance). Ta omogočajo življenje in povezovanje raznolikim skupnostim, katerih člani so svobodni, da sami odločajo o pravilih mreženja. Uporabnikov je že več kot milijon in pol.

Luka Prinčič (Kamizdat/Emanat) bo v sredo, 11. aprila 2018 v Vetrinjskem dvoru poljudno, praktično in zanimivo predstavil širši kontekst in trenutni razvoj decentraliziranih in federiranih omrežij (Fediverse & The Federation), bolj podrobno Mastodon projekt in slovensko Mastodon vozlišče Toot.SI. Ta instanca (https://toot.si/) je nastala jeseni 2017, vendar še vedno čaka na slovenske uporabnike. 

Družbeno mreženje je lahko spet svobodno in naše!

View Event →
Otvoritev "Hiše mladih" (MMSM)
Apr
11
4:00 PM16:00

Otvoritev "Hiše mladih" (MMSM)

29873234_786283998243561_44460128621392007_o.jpg

Mestni Mladinski Svet Maribor z letom 2018, še bolj na široko odpira vrata v svoje prostore.

Pred dvema letoma so si zastavili cilj, da ponudijo edinstven prostor v našem mestu in odprejo vrata za vse mlade, skupine mladih, društva, organizacije in druge, ki delajo z mladimi.

Po temeljiti prenovi in predvsem stotinam prostovoljnih ur številnih mladih prostovoljcev, je čas, da prostor tudi zaživi.

Prostore bodo odprli v sredo, 11.4.2018 ob 16. uri, nato pa bodo že od četrtka dalje odprti vsak dan med 8-17. uro.

V Hiši mladih boste našli:
- vse informacije o več kot 30 mladinskih organizacijah v Mariboru
- udobne in opremljene prostore za druženje, učenje, coworking in igro
- številne dogodke in aktivnosti za mlade (psihološka pomoč, učna pomoč, delavnice in tečaji, družabni večeri in še in še)

Zaradi lažje organizacije prosijo za prijavo udeležbe na: info@mmsm.si

View Event →
Rok prijave: Tečaj portugalščine / Portuguese lessons
Apr
10
6:00 PM18:00

Rok prijave: Tečaj portugalščine / Portuguese lessons

 
29695369_781159695420003_7693082160021897216_n.jpg
 

Pekarna Magdalenske mreže vabi v sredo, 11. 4. 2018, ob 18:00 v INFOPEKO na prvo srečanje tečaja portugalščine. Brezplačna srečanja so namenjena vsem, ki bi radi spoznali državo Portugalsko in portugalščino. 

Prijaviš se lahko do 10. 4. 2018 na naslov infopeka@infopeka.org ali 02 300 68 50, 041 481 246. Število mest je omejeno.

Skozi igre, glasbo, hrano boste spoznavali osnove portugalske slovnice in književnosti. Prav tako boste raziskovali portugalsko zgodovino, kulturno in politično dogajanje.

Rafa Peláez, EVS prostovoljec v Pekarni Magdalenske mreže, ki živi v Lizboni, te bo popeljal skozi portugalsko kulturo, jezik, družbo… Je diplomiran geograf, magistriral pa je iz mednarodnih migracij na Portugalskem

Srečanja bodo potekala vsakih 14 dni in bodo sestavljena iz serije predavanj ter jezikovnih delavnic.

Potrebno je znanje angleščine.

View Event →
Krvodajalska akcija "Častim ½ litra!"
Apr
9
to Apr 10

Krvodajalska akcija "Častim ½ litra!"

 
kri.jpg
 

ŠOUM bo v sklopu »Študentske krvodajalske akcije«, pod sloganom »Častim 1/2 litra!« izvedla krvodajalsko akcijo v dneh:

- v ponedeljek, 9. aprila 2018 od 9. do 14. ure na ŠTUK-u in
- v torek, 10. aprila 2018 od 8. do 15. ure na Centru za transfuzijsko medicino, UKC Maribor. 


Oba dneva bo organiziran brezplačen prevoz krvodajalcev do mesta odvzema krvi. Vsak krvodajalec bo prejel darilce, ki ga zagotavljata ŠOUM in Lekarne Maribor.

Darovalec naj ne pozabi, da je za darovanje ključnega pomena, da darovalec NE daruje krvi na tešče.

Tudi na letošnji akciji bo potekal vpis v bazo darovalcev organov in darovalcev krvotvornih matičnih celic -
Projekt Epruvetka.

Več o krvodajalski akciji si lahko prebereš na www.castimkri.si ali na spletni strani ŠOUM www.soum.si.

View Event →
Rok prijave za USPOSABLJANJE: MREŽENJE
Apr
9
9:00 AM09:00

Rok prijave za USPOSABLJANJE: MREŽENJE

 
img_0115.jpg
 

Ste se že kdaj znašli v situaciji, ko ste se spraševali na kak način pristopiti in navezati stik, kako se dobro predstaviti, kako se primerno urediti za nek dogodek, ali pa na primer ali se spodobi, da prvi vzamete hrano na javnem dogodku?

Na Delat grem! verjamejo, da ste se vsi že kdaj znašli v podobnih dilemah, zato pripravljajo 6 zaporednih srečanj s področja mreženja. Na praktičen način se boste spoznavali z osnovami poslovne komunikacije, oblikami komuniciranja, kako se vesti na javnih dogodkih ter kasneje naučeno tudi preizkusili v praksi.

Začeli bodo s sklopom 4 srečanj na MKC Maribor (Ob železnici 16, Maribor; 1. nadstropje):

 • Petek, 13.  4. ob 10.00: Poslovna komunikacija oz. posebnosti komuniciranja v  poslovnem svetu
 • Četrtek, 19. 4. ob 9.00: Kje, kdo, kako in zakaj komuniciramo oz. komunikacijski proces, mreže, vloge in kanali
 • Ponedeljek, 23. 4. ob 9.00: Kako, s čim in skozi kaj komuniciram oz. različne oblike komuniciranja (pisno, ustno, neverbalno) in vrste komuniciranja (pogajanja, predstavitev, sestanek in poslovni razgovor) 
 • Sreda, 25. 4. ob 9.00: Obleka naredi človeka (mar res?) oz. poslovni bonton in estetika ter etika komuniciranja  

Temu bo sledil obisk javnega dogodka po vaši želji, zaključili boste pa v ponedeljek, 7. 5., ob 10.00: Follow-up ali delimo spoznanja z drugimi (prav tako na MKC Maribor).

Podrobnejši opis posameznih srečanj najdete tukaj. Skozi usposabljanja vas bosta popeljali mag. Natalie C. Postružnik in Irena Dobnik, ki delujeta v okviru podjetja Insights. 

Da bi od usposabljanj lahko odnesli kar se da veliko, je zaželeno, da se udeležite celotnega sklopa usposabljanj, je pa možna udeležba tudi na posameznih srečanjih.

Prijave (ime, priimek, tel. številka, e-mail) zbirajo do četrtka, 12. 4., do 12. ure na tanja.veber@mkc.si ali 051 659 929, kjer so prav tako dosegljivi za vsa dodatna vprašanja.

Usposabljanja so namenjena mladim med 15. in 29. letom, ki niso v delovnem razmerju. 

View Event →
Dan za sodelovanje
Apr
7
10:00 AM10:00

Dan za sodelovanje

 
PASICA_578x289-01.png
 

Letošnjo pomlad se bo odvil že 8. Dan za spremembe s podnaslovom Dan za sodelovanje. Velika vseslovenska prostovoljska akcija, ki jo na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, ponovno povezuje številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom spodbujanja in širjenja sodelovanja.

Akcija bo potekala 7. aprila v Kulturnem centru Pekarna, v koordinaciji Pekarne Magdalenske mreže. 

Zbirališče je ob 10. uri pred vhodom v MKC Maribor, nato pa se boste v sproščenem in družabnem vzdušju lotili krpanja lukenj v parku na kreativen način ter čiščenja okolice. Za lažji potek dela Pekarna prosi, da s seboj prinesete kladivo, zidarsko žlico, vedro, manjše plastične posode in rokavice, v kolikor imate to doma in lahko prinesete. Po koncu delovne akcije sledi neformalno druženje ob manjšem prigrizku. 

View Event →
Poučno o stop animaciji - Dvodnevno izobraževanje
Apr
5
to Apr 6

Poučno o stop animaciji - Dvodnevno izobraževanje

animacija.jpg

Dvodnevno izobraževanje bo namenjeno seznanjanju z osnovnimi principi in različnimi tehnikami stop animacije in pomeni pripravo za samostojno ustvarjanje ali prenašanje pridobljenih znanj na nove ustvarjalce in uporabnike. Izobraževalno predavanje in delavnica bosta prvenstveno namenjena pedagogom, mentorjem in ostalim izvajalcem formalnih in neformalnih izobraževanj, dobrodošli tudi ostali.

Izobraževanje bo potekalo pod vodstvom režiserja, animatorja in pedagoga na področju animiranega filma, Timona Ledra.

Na predavanju bo mentor predstavil osnove ustvarjanja animiranega filma, s poudarkom na postopkih in področjih, na katere moramo biti posebej pozorni, če se odločimo za samostojno delo. V praktičnem delu bodo udeleženci spoznali uporabo tehnične opreme za snemanje (spletna HD kamera) in preprostega računalniškega programa za zajem slike Hyde, ki ga udeleženci tudi prejmejo v uporabo.

1. dan, 15.00 do 18.00: Teoretski uvod v stop animacijo
2. dan, 9.00 do 15.00: Praktično izobraževanje za samostojno ustvarjanje animiranih filmov
Trajanje: skupaj 9 ur

Tehnične zahteve: udeleženke in udeleženci izobraževanja bodo potrebovali lastni prenosni računalnik s spletno HD kamero....

Udeležba na izobraževalnem programu je brezplačna, obvezne so predhodne prijave na elektronski naslov info@zvviks.net

Več informacij na: https://zvviks.net/sl/koledar/2018/3/6/poucno-o-stop-animaciji-dvodnevno-izobrazevanje

 

View Event →
Rok prijave: Mala šola grafičnega oblikovanja
Apr
4
11:30 PM23:30

Rok prijave: Mala šola grafičnega oblikovanja

 
29665856_10215393594181899_755968524_n.jpg
 

Delat grem! v sodelovanju z GT22 in Centrom grafičnih umetnosti vabi v Malo šolo grafičnega oblikovanja!

Pričetek 5. aprila 2018, ob 17. uri, v prostorih GT22 na Glavnem trgu 22, Maribor.

Na usposabljanjih se boste seznanili z likovnimi zakonitostmi grafičnega oblikovanja z likovno kompozicijo in teorijo. Razvijali boste likovno in medijsko komuniciranje ter se naučili spoznavati sporočilnost likovnega jezika. Drugi del usposabljanj bo temeljil na kreativnem tisku, kjer boste s pomočjo izkušenih mentorjev spoznali materiale, tehnologije ter tehnološke zakonitosti grafike.

Usposabljanja so brezplačna in bodo trajala ves mesec april.

Usposabljanja so namenjena vsem mladim med 15. in 29. letom, brez statusa zaposlitve.
Prijave že sprejemajo na info@delatgrem.si ali na telefonsko številko 051/659 929., do 4. aprila 2018.

View Event →
ZENlajf
Apr
4
to Apr 12

ZENlajf

 • Klub mariborskih študentov (map)
 • Google Calendar ICS

Klub mariborskih študentov v sodelovanju s Pisarno organizira niz različnih osebnostnih delavnic, ki bodo potekale od 4. do 12. aprila 2018.

V življenju potrebujemo energijo. Potrebujemo jo za fizične aktivnosti, za dobre odnose, za miselne procese - za življenje. Tudi, ko spimo, ležimo ali se premikamo, naše telo potrebuje energijo, da opravlja osnovne presnovne funkcije za ohranitev življenja.

Projekt »ZENLajf« je prvi korak, da se ponovno napolnite z novo količino energije. Moč, ki jo imate v sebi, pomaga, da lažje premagujete stresne situacije, da vaši odnosi postanejo bolj kvalitetni, vaš čas bolj organiziran in da nastanejo dolgoročne pozitivne spremembe v vašem življenju. 
Skozi različne delavnice se boste naučili, kako lahko tudi sami odkrijete to notranjo energijo ter si napolnite svoje baterije.

Več informacij o delavnicah in aktivnostih na: http://www.klub-kms.si/dogodek/zenlajf2018/

Število mest je omejeno!

View Event →
USPOSABLJANJE: SLOVENŠČINA ZA MIGRANTE
Apr
4
3:00 PM15:00

USPOSABLJANJE: SLOVENŠČINA ZA MIGRANTE

 
slovenščina.jpg
 

USPOSABLJANJE ZA VEČANJE KOMPETENC SPORAZUMEVANJA V SLOVENSKEM JEZIKU

V mesecu aprilu nadaljujemo z novim ciklom usposabljanj iz slovenskega jezika, s pričetkom 4. 4. 2018. Usposabljanja potekajo vsak teden ob sredah ob 15. uri v prostorih MKC Maribor (Ob železnici 16, Maribor) v 1. nadstropju.

Usposabljanje se bo odvilo v 8 srečanjih, v skupnem obsegu 32 ur. Izvajalki usposabljanja sta Mojca Marič, profesorica slovenskega jezika, in Doris Špurej, socialna pedagoginja, obe z bogatimi izkušnjami pri poučevanju slovenskega jezika in vključevanju migrantov v zaposlitveno in lokalno okolje.

Usposabljanja so namenjena mladim migrantom med 15. in 29. letom starosti, ki si želijo pridobiti nova znanja in kompetence pri sporazumevanju v slovenskem jeziku, kar jim bo v prihodnje pomagalo tudi pri iskanju zaposlitve.

View Event →
Rok prijave: Trening za 5-minutne informativne zaposlitvene razgovore
Apr
4
2:30 PM14:30

Rok prijave: Trening za 5-minutne informativne zaposlitvene razgovore

KC.jpg
 • Kdaj: četrtek, 5. april 2018, ob 13:00
 • Traja: 90 minut
 • Kje: Rektorat UM, Slomškov trg 15, Maribor
 • Izvajalec: Zavod za zaposlovanje OS MB, Vida Lerš
 • Univerza/fakulteta: Univerza v Mariboru

Karierni center UM prireja dogodek za udeležence hitrih zaposlitvenih razgovorih v sklopu dogodka 5. karierna tržnica v živo in zajema predstavitev ustreznega pristopa k pripravi na hitre zaposlitvene razgovore;

Kaj sodi k pripravi na zaposlitveni razgovor?
Potek in razporeditev.
Najpogostejše vprašanje: Predstavite se! Veste kateri so ključni elementi, ki jih morate vključiti v svojo predstavitev.

Vljudno vabljeni!

Prijava

Prijavite se lahko do 4. 4. 2018.
Prostih mest: 15 od 15
Na dogodek se lahko prijavite z vašo digitalno identiteto UM.
V kolikor nimate digitalne identitete izpolnite obrazec.

View Event →
Rok za prijavo: Trening socialnih veščin
Mar
31
to Apr 3

Rok za prijavo: Trening socialnih veščin

vikend trening.jpg

Po zimskem spanju je čas za Trening socialnih veščin - TSV (a.k.a. »spet se nam je skupaj na bolš poslabšal«). Dogodek bo potekal med vikendom (13. - 15. april), ko se boste preselili v kraj Elerji nad Ankaranom, kjer vas bo dodobra ogrelo pomladansko sonce, svoja pljuča pa boste napolnili s svežim morskim zrakom.

A, če je to nekaj zate, se sprašuješ? Glej, a si star med 15. in 20. letom? In želiš si spoznat nov, zabaven, zanimiv folk? Pa preko delavnic želiš bolj spoznat sebe in druge ljudi?
Ja potem itak, da je!

Število mest za prijavo je omejeno, zato pohitite s prijavami. Prijave se zbirajo najkasneje do 31. marca oziroma do zapolnitve mest.

KAKO SE PRIJAVIM?
Prijaviš se tako, da izpolniš prijavnico, ki se nahaja na spletni strani:
http://www.cpm-drustvo.si/aktualno/vabimo-vse-mlade-med-15-in-20-letom-k-udelezbi-na-treningu-socialnih-vescin/#gallery
in jo pošlješ na:

Društvo CPM Kersnikova 4 1000 Ljubljana
ali pošlješ sken podpisane prijavnice na mail.

KOLIKO?
Cena tri dnevnega TSV je 30€, v ceno pa je vključeno vodenje treninga, prehrana, nočišče in prostočasne aktivnosti (izleti, igre, sprehodi ipd.)

KAJ POTREBUJEM S SEBOJ?
Vse o tem kaj potrebuješ s seboj, informacije glede prevoza in ostale podrobnosti dobiš približno 14 dni pred odhodom na TSV po pošti na naslov, ki ga navedeš v prijavnici.

DODATNE INFORMACIJE
Če imaš še kakšno vprašanje ali potrebuješ še kakšne informacije glede TSV, lahko pokličeš na 01/438 22 10 ali na mobitel: 031/323 573 oziroma pošlješ mail na: lj-info@cpm-drustvo.si

Še več o Treningu socialnih veščin - TSV pa si lahko prebereš tukaj:
http://www.cpm-drustvo.si/programi/trening-socialnih-vescin-tsv/

View Event →